+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking - Nathan Myhrvold, Chris Young, Mazime Bilet

PH 9780982761007

 

Pret: 2.400,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking - Nathan Myhrvold, Chris Young, Mazime Bilet

In limba engleza.

Reinventeaza Arta Culinara!

“Cea mai importanta lucrare de arta culinara de la Escoffier si pana acum.”  - Tim Zagat

Ca si Impresionistii francezi care au pus sub semnul intrebarii secole de traditii, in ultimii ani, bucataria moderna a rupt constrangerile artei culinare. Imprumutand tehnici din laboratoarele de cercetare, bucatarii inovatori din restaurante de renume mondial, cum ar fi elBulli, The Fat Duck, Alinea sau wd~50, au introdus in domeniul tehnicilor si artei culinare o mai buna intelegere a noilor descoperiri stiintifice.

Modernist Cuisine este o echipa interdisciplinara, cu sediul in Bellevue, Washington, fondata si condusa de omul de stiinta Nathan Myhrvold. Echipa include oameni de stiinta, cercetatori si bucatari experimentali, precum si o intreaga echipa editoriala - toti dedicati cercetarii in domeniul artei culinare prin aplicatii creative ale cunostintelor stiintifice si prin tehnici experimentale.

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking este o abordare enciclopedica a gatitului. Cele sase volume, avand in total 2438 de pagini, exploreaza istoria bucatariei si explica stiinta gatitului intr-un mod accesibil atat profesionistilor cat si bucatarilor amatori. Create de o echipa de oameni de stiinta, bucatari, editori si scriitori, aceste volume exploreaza diferite domenii de cercetare gastronomica, acordand o atentie deosebita practicii si aplicabilitatii in bucatarie. Ilustartiile detaliate exceptionale si tehnicile revolutionare sunt surse de inspiratie excelente pentru a inova in bucatarie si pentru a intelege fenomenele culinare.

Dupa citirea acestei carti, veti privi gatitul si mancatul intr-o cu totul alta lumina.

 “Modernist cuisine este o contributie de referinta pentru arta gatitului si pentru intelegerea principiilor sale fundamentale. Dimensiunile sale, detaliile si grafica explicita sunt mult peste orice alta carte din domeniu. Este o resursa nepretuita pentru oricine are un interes serios pentru tehnicile de gatit, fie ele inovatii profesionale din ultimele decenii sau vechile traditii pe care se bazeaza.”

Harold McGee

“Cea mai uimitoare carte de gatit a vremurilor noastre.”

Katy McLaughlin, Wall Street Journal

“Mare, frumoasa si valoroasa… contine raspunsul pentru orice doreati sa stiti despre gatit, fara a mentiona o multime de aspecte la care nici nu v-ati gandit vreodata.”

Andreas Viestad, The Washington Post

Lucrarea abordeaza o multitudine de subiecte interesante, printre care:

  • Studierea pe baze stiintifice a metodelor traditionale de gatit: frigere, afumare si gatire la cuptor;
  • Un ghid unic pentru gatitul sous-vide, cu recomandari in ceea ce priveste recipientele de gatit, materialele de ambalare si metodele de gatit sous-vide;
  • Sute de retete detaliate si instructiuni pas-cu-pas pentru preparat carne, peste si fructe de mare (mai mult de 250 de pagini), precum si fructe, legume si cereale (130 de pagini);
  • Prezentarea detaliata pentru folosirea eficienta a ingrosatorilor moderni, gelurilor, emulsiilor si spumelor, cu retete si formule exemplificative;
  • Mai mult de 300 de pagini de retete novatoare pentru fine dining concepute de bucatari renumiti, cum ar fi Grant Achatz, Ferran Adrià, Heston Blumenthal, David
    Chang, Wylie Dufresne, David Kinch si multi altii.

Volumul 1: Istorie si Fundamente

Primul Volum al Modernist Cuisine este dedicat istoriei gatitului precum si principiilor fundamentale care guverneaza modul in care crestem, gatim, depozitam si consumam alimentele. Acest volum exploreaza si fizica apei si alimentelor, caldura si energia, siguranta alimentelor si microbiologia.

Volumul 2: Tehnici si Echipamente

In Volumul al doilea se vorbeste despre tehnicile si echipamentele de la Modernist Cuisine. De la tehnicile traditionale, cum ar fi barbecue si stir-fry, la instrumentele inspirate din stiinta ale bucatariei moderne, acest volum include o abordare in profunzime a aparatelor sous-vide, centrifugelor, deshidratoarelor si congelatoarelor criogenice.

Volumul 3: Animale si Plante

Faceti cunostinta cu stiinta din spatele gatitului tuturor plantelor si animalelor. Volumul al treilea exploreaza structura carnii, stiinta reactiilor Maillard, nuantele gatitului sub presiune si complexitatea ascunsa a gatitului legumelor.

Volumul 4: Ingrediente si Preparate

Volumul al patrulea prezinta atat ingredientele traditionale cat si pe cele moderne. Exploreaza principii cheie cum ar fi ingrosarea, gelurile, emulsiile, spumele, precum si stiinta asociata unor bauturi foarte apreciate: vinul si cafeaua.

Volumul 5: Retete si Prezentara lor pe Farfurie

De la sublim la magic, Volumul al cincilea este complet dedicat retetelor montate pe farfurie create special pentru aceasta carte.

Volumul 6: Manualul Bucatarului

Manualul Bucatarului contine toate tabelele de referinta, tehnici pas-cu-pas si retete esentiale din Modernist Cuisine. Fiecare pagina a acestui Volum, legat cu arc, este din hartie lavabila si rezistenta la rupere, facand din acest manual un companion durabil chiar si in cea mai dezordonata bucatarie.

Detalii:

  • Cartonata: 2438 pagini (26 de capitole)
  • Ilustratii: 3216 fotografii
  • Retete: 1522 retete, 112 tehnici pas-cu-pas, 49 de retete de montat de farfurie
  • Format: 352mm (h) x 282mm (l) x 219mm (A)
  • Editura : The Cooking Lab
  • Limba: Engleza
  • Anul publicarii: 2011

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115