Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Muschi Filé de Porc LiVar, Congelat, cca. 650g

Pret aproximativ: 124 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG283

124 Lei (TVA inclus)

Muschi Filé de Porc LiVar, Congelat, cca. 650g ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 190 Lei/Kg Muschi file de porc LiVar, fasonat. Reprezinta numai 2% din carnea de porc. Este ideal tras la...
+

Muschi Filé de Porc LiVar, Congelat, cca. 650g

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 190 Lei/Kg

Muschi file de porc LiVar, fasonat. Reprezinta numai 2% din carnea de porc.

Este ideal tras la tigaie, de preferat piesa intreaga; ideal gatit mediu rare. 

  • Cea mai frageda piesa de carne de porc
  • Gust natural intens
  • Delicios

 Rasa de porc negru LiVar, aproape disparuta, provine din Olanda, fiind apreciata pentru carnea extrem de gustoasa si frageda, cu infiltratii de grasime. Porcul LiVar este un metis intre mai multe rase de porci: porcul domestic olandez, porcul german Schwäbisch Hällische, porcul englezesc Essex-Saddleback si porcul american Duroc. Este o rasa de porc cu carnea gustoasa si nu foarte multa grasime. Porcii sunt crescuti in libertate, la manastirea Lilbosch din Echt in Limburg, similar celor din Spania si Italia.   

Recomandari de preparare:

  • Se dezgheata muschiul in frigider, apoi se inlatura ambalajul si se lasa la temperat cu o ora inainte de preparare.
  • Se incinge o tigaie si se unge cu unt clarifiat.
  • Se rumeneste fileul cate 1 minut pe fiecare parte.
  • Apoi se aseaza pe gratarul cuptorului preincalzit la 100oC, timp de circa 8 minute.
  • Se masoara temperatura in centrul termic; daca este in jur de 52oC, se lasa piesa sa se odihneasca timp de cateva minute.
  • Se incinge din nou tigaia, se dauga unt proaspat si se rumeneste rapid muschiul stropindu-l cu unt din abundenta.
  • Daca temperatura in centrul termic a ajuns la circa 55oC, este gatit mediu-rare si este gata de savurat.
  • Se feliaza si se asezoneaza cu fulgi de sare. 
  • Crescator: Frans de Rond - LiVar
  • Origine: Limburg, Olanda
  • Rasa: LiVar Klosterschwein
  • Alimentatie: cereale cultivate local, furaje pur vegetale
  • Maturare: 1 zi la aer
  • Transa: lombara
  • Structura: fara os
  • Recomandare: gratar, tigaie, temperatura joasa, sous-vide 
  • Pachet: cca. 650g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,65Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.   

Congelata ultra-rapid, prin soc termic. Ambalata in vid.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid. 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Porcul LiVar

Numele LiVar vine de la abrevierea pentru Limburgse Varken, care inseamna porc olandez de Limburg. Frans de Rond creste acesti porci, in regiunea Limburg, in libertate, la manastirea Lilbosch din Echt. Calugarii cistercieni cresc aici porci si vaci de peste 180 de ani. Aici, porcii se pot balaci in noroi, alearga pe terenurile manastirii si se intorc seara in cocinele pardosite cu paie, pentru somn.     

Porcii LiVar sunt hraniti numai cu cereale crescute in regiunea olandeza Limburg si cresc in conditii naturale. Carnea este marmorata si are gust placut si natural. Datorita marmorarii fine si grasimii intramusculare, carnea ramane suculenta si frageda la gatit. 

Carne de porc cu gust - inapoi la vechile rase

In cautarea unui mediu autentic in care sa creasca porcii LiVar, intr-un mod adecvat rasei, in care sa se poata misca si balaci in libertate, fermierul Frans de Rond a optat initial pentru Manastirea Lilbosch in regiunea olandeza Limburg, de unde si denumirea de porc de manastire. Porcii LiVar sunt nepretentiosi si rezistenti la boli, indiferent de vreme. Acum exista si alte familii regiunea Limburg din Olanda care cresc porci LiVar.

Porcii sunt sacrificati la varsta de 10 – 11 luni si greutatea de aproximativ 120Kg. Din caracteristica porcilor LiVar de a stoca grasime la nivel intramuscular, in combinatie cu hranirea lor cu cereale, rezulta o carne unica. Ramane frageda si suculenta dupa gatire, este marmorata si are gust intens, natural si foarte placut.   

Muschi Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.  

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire.

Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara).

Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio. 

Pret aproximativ:
124 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei

AVANTAJE

Profita de Reduceri