Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Orez Sasanishiki de Miyagi, 1Kg - Shinmei, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISRJS17-S

Producator: Shinmei, Japonia

Info STOC: IN STOC


10900 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Orez Sasanishiki de Miyagi, 1Kg - Shinmei, Japonia

Orezul Sasanishiki este un orez hibrid rezultat din incrucisarea soiurilor Hatsunishiki si Sasashigure. Este apreciat de peste 50 de ani, de la crearea lui in prefectura Miyagi in anuml 1963.

Orezul Sasanishiki are o textura cu duritate moderata si aspect stralucitor. Este putin lipicios, confera o senzatie placuta in gura si are o dulceata agreabila.

Se potriveste foarte bine cu preparatele japoneze.

Este soiul recomandat par excellence de catre sushi Masters. 

  • Ingrediente: 100% orez Sasanishiki.
  • Origine: Miyagi, Japonia. 
  • Pachet: 1Kg 

A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina. 

Producator: Shinmei, Japonia 

Mod de fierbere a orezului:

Pentru 4 persoane

  • 500g orez
  • Se pune orezul intr-un bol cu apa rece si se spala amestecand de 40 de ori cu mana printr-o miscare circulara. Apa va deveni laptoasa.
  • Se scurge orezul intr-o sita si se clateste din abundenta, pana cand apa curge limpede. Se lasa orezul la scurs timp de 15 minute.
  • Se transfera orezul in rice-cooker sau intr-o cratita, se acopera cu 550ml de apa proaspata (pentru puristi, apa plata cat mai neutra). Se lasa sa absoarba 30 de minute.
  • Pentru rice-cooker este suficienta apasarea butonului “ON”. Gatirea trebuie sa dureze aproximativ 37 de minute.
  • Pentru gatirea in cratita, se incepe de la rece si se incalzeste la foc mediu, fara capac.
  • Dupa ce incepe sa fiarba, se amesteca rapid de 2 - 4 ori pentru a evita formarea de aglomerari sau cocoloase de orez.
  • Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
  • Se ia cratita de pe foc, se amesteca usor, se acopera cu un prosop curat, se aseaza capacul peste prosop si se lasa 15 minute sa se odihneasca orezul.
  • Se poate consuma ca atare, cu furikake, alge nori, se pot forma bulete Onigiri sau se poate folosi ca baza de orez pentru sushi (se asezoneaza orezul cu un amestec de otet*, cat orezul inca este cald).

*Otet asezonat (reteta de baza la care se pot ajusta dupa gust proportiile de otet, sare si zahar):

- 4 ½ linguri de otet japonez de orez

- 1 lingura de zahar

- 1 lingurita de sare

Zaharul si sarea trebuie sa se dizolve complet in otet.

Detalii speciale

Producator:
Shinmei, Japonia
Info STOC:
IN STOC

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs