+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Otet Balsamic Gran Riserva Oro, Maturat 100 ani in Baric, Cutie Cadou, 68 g - Leonardi, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Otet Balsamic Gran Riserva Oro, Maturat 100 ani in Baric, Cutie Cadou, 68 g - Leonardi, Italia

BOS 34431

 

Pret: 1.410,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Otet Balsamic Gran Riserva Oro, Maturat 100 ani in Baric, Cutie Cadou, 68 g - Leonardi, Italia

 

Azienda Agricola Leonardi isi are originea in secolul al VI-lea, dar din a doua jumatate a secolului al VII-lea se dedica exclusiv productiei de Aceto Balsamico de calitate, utilizand materii prime proprii. De fapt, ferma s-a extins cu 10 hectare de teren cultivat cu vita de vie, in principal Trebbiano di Modena (struguri albi) si Lambrusco (struguri rosii) care s-au adugat la soiurile deja existente: Sorbara, Castelvetro si Ancellotta. Se defineste ca o ferma cu circuit inchis, sau cu filiera scurta, deoarece toate fazele de productie sunt intreprinse la locul recoltarii.

Strugurii de Trebbiano sunt culesi manual, presati, iar mustul este redus prin fierbere, timp de 36-48 de ore. Apoi, mustul concentrat se matureaza in pana la 9 tipuri de butoaie din: stejar, cires, frasin, castan, dud, salcam si ienupar. Butoaiele se pastreaza, spre deosebire de cele in care se matureaza vinul, in mansarde. Astfel, butoaiele trec prin schimbarea tuturor celor patru anotimpuri si trebuie sa suporte conditii extreme: caldura si lipsa umezelii vara, frigul si umezeala iarna. Anual, se evapora 10% din volum. Cu trecerea anilor, otetul devine mai delicat, mai dulce si mai corpolent.

Abundenta maxima de gusturi si arome: finete, armonie, intensitate si corpolenta intr-un echilibru perfect. Este produsul a trei generatii, bunicul l-a pus la maturat in butoaie, iar nepotul il va imbutelia dupa 100 de ani. Este un produs ingrijit cu multa dragoste, grija si experienta si cunostinte exceptionale in producerea otetului balsamic. In trecut, datorita valorii foarte ridicate, era oferit cadou la botezuri si la nunti. Astazi este un cadou exclusivist, intr-o sticla numerotata, cu certificat si sigiliu cu varsta si detaliile butoiului.

Datorita armoniei si rafinamentului deosebit este recomandat pentru cele mai fine preparate culinare: caviar, foie gras si branzeturi maturate.  Este si un digestiv pur si pretios.  

Se livreaza in cutie cadou.

Aciditate: 4,5%

Sticla: 68 g

Ingrediente: must concentrat prin fierbere si fermentat. Contine sulfiti.

Producator: Leonardi, Italia

 

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115