Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Otet de Orez Daigin, pentru sushi, 1800ml - Yokoi

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISYJ12

Producator: YOKOI VINEGAR BREWING

Info STOC: STOC FURNIZOR


21000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Otet de Orez Daigin, pentru sushi, 1800ml - Yokoi

Otetul Daigin este un otet traditional original «Edo-mae su», folosit pentru orezul de sushi inca din epoca Edo. 

Are adaugat otet de orez rosuAkasu” obtinut din drojdii de sake slectionate si maturate; cu gust fructat, accente balsamice de fructe negre confiate (cu usoare note de usturoi negru) si tonuri lemnoase, de pamant reavan si licheni, amintind de moromi de sos de soia, cu tonuri de fan si ierburi uscate. Este bogat in arome, dulceag si parfumat, cu gust intens de umami.

Aceste drojdii sunt maturate 3 - 7 ani pentru otetul Yohei. Drojdiile de sake maturate o perioada lunga capata note din ce in ce mai dulcege. Proteinele se transforma in aminoacizi si in peptide, iar amidonul se descompune in zahar si acid organic.

Acest otet este renumit pentru aciditatea sa echilibrata, gustul bogat de umami cu note dulcege, rezultate din drojdiile de sake si din orezul folosite. 

Recomandari: asezonarea orezului de sushi, vinegrete, deglasarea preparatelor culinare.

Raportul ideal pentru un otet folosit la sushi este de 5 - 10% otet rosu Akasu Yohei si 90 - 95% de otet rosu de orez Akasu blend kinsho. Dar orezul Daigin contine deja amestecul optim

  • Ingrediente: orez, alcool din trestie de zahar si din manioc, drojdii de sake (orez, drojdie aspergillus oryzae), sare.
  • Origine: Tokyo, Japonia 
  • Bidon PET: 1800ml 
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina. 
  • Producator: YOKOI VINEGAR BREWING, Japonia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 40 kJ/16kcal
  • Grasimi: < 0,6 g
  • din care, acizi grasi saturati: < 0,1 g
  • Carbohidrati: < 0,1 g
  • din care, zahar: < 0,1 g
  • Proteine: < 0,5 g
  • Sare: 0,881 g 

YOKOI JYOZO

Putini stiu ca sushi s-a nascut in sanul Prefecturii Tokyo. Orasul Tokyo era denumit Edo Mai Sushi - leaganul nigiri sushi.

In trecut existand cu sutele, artizanii specializati in otet de orez pentru sushi au disparut cu totii, victime ale industrializarii.

Nimeni nu prevedea, in 1937, ca Domnul Yokoi se va ocupa de producerea otetului de calitate. De fapt, activitatea sa principala se concentra pe comertul cu lemn.

Devenind Maestru in producerea otetului, a conceput propriile sale metode de fermentare si a inceput sa produca otet de foarte buna calitate, otet preferat acum de toate marile restaurante de sushi din Japonia. De fapt, mai mult de 75% din restaurantele de sushi cu stele Michelin, din Japonia, folosesc exclusiv oteturile sale. Cine vrea sa obtina cele mai rare oteturi, trebuie sa se inscrie pe o lista de asteptare.

Ce este “Akasu”?

In mod obisnuit, otetul, in Japonia, este obtinut din orez, in timp ce Akasu este obtinut din drojdie de sake. La finalul perioadei Edo, artizanii au inceput sa produca Akasu ca urmare a productiei tot mai mari de sake si, pe cale de consecinta, de drojdii de sake. Cand drojdiile de sake sunt lasate mult timp la maturat intr-un butoi inchis ermetic, culoarea lor se schimba de la chihlimbariu la brun (ca si miso) datorita actiunii dojdiilor si a kôji (drojdii de orez).

Otetul “Akasu” isi trage deci numele de la culoarea sa, “aka” insemnand rosu in limba japoneza. Pe parcursul procesului de productie, drojdia de sake devine din ce in ce mai supla, proteinele se transforma in aminoacizi, iar peptidele si amidonul se descompun in zahar si acid organic care reprezinta esenta insusi a produtiei celor mai bune tipuri de sake.

Akasu este mai dulceag si mai aromat decat majoritatea oteturilor, motiv pentru care este folosit in principal pentru sushi, in Japonia. Se produc doua tipuri de otet Akasu: unul se obtine numai din drojdii de sake maturate, iar in celalat se mai dauga alcool printre alte ingrediente.

Detalii speciale

Producator:
YOKOI VINEGAR BREWING
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs