Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Ozaki Wagyu Beef Ribeye Steak, Antricot, Congelat, cca. 200g - Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG51133

Greutate aproximativa: 0.2Kg

Pret/kg: 5445Lei

Info STOC: STOC FURNIZOR

Tip Wagyu: Japanese Ozaki Wagyu


1.08900 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate
  • Livrare produse

Descriere produs

Ozaki Wagyu Beef Ribeye Steak, Antricot, Congelat, cca. 200g - Japonia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Antricot - Entrecôte - Ribeye.

Probabil nicio alta carne nu este la fel de frageda si inconfundabila ca gust asa cum este carnea de vita japoneza Ozaki Wagyu! Practic se topeste in gura. Este un absolut must-try!

Carnea de vita japoneza Ozaki Wagyu este incredibil de frageda, fiind o revelatie culinara. Face parte dintr-o clasa proprie! Marmorarea excelenta este caracteristica carnii de vita Ozaki Wagyu. Grasimea intramusculara se topeste la 25°C si confera carnii de vita Ozaki Wagyu o consistenta cremoasa specifica. Nu numai ca se topeste in gura, dar papilele sunt inundate de gustul Umami rezultand o experienta gustativa incredibila. Este ceva ce nu poate fi descris, trebuie incercat! 

  • Ozaki Wagyu Beef originara din Japonia
  • Marmorat cu grasime fina
  • Gust umami incredibil
  • Sacrificarea intarziata inseamna marmorare perfecta
  • Un Stradivari al carnii de vita!
  • Crescator: Muneharu Ozaki
  • Origine: Japonia
  • Regiune: Miyazaki
  • Rasa: Tajima
  • Alimentatie: iarba, paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz, tarate de grau, amestec de alge de mare, pudra de carbune vegtal, apa de izvor
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: Antricot
  • Structura: 3 grupe de muschi
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 200g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,20Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate

A se pastra congelat (min. -18OC). Nu se recongeleaza dupa decongelare. 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Ce este un ribeye steak?

Ribeye este o transa de carne cu forma oval-rotunda ce provine din partea dorsal-frontala a animalului. In Franta este denumit Entrecôte. Se transeaza intre a sasea si a doisprezecea coasta si este compus din una din grupele de muschi cele mai folosite ale animalului, fiind ideal pentru frigere rapida.  

Cum arata un ribeye?

In multe descrieri ale ribeye-ului, sfera centrala de grasime este considerata o caracteristica si echivalata cu un “ochi” (eye). Dar, de fapt, “ochiul” este un muschi cu aspect de oval care, la o privire mai atenta, seamana cu un ochi. Caracteristica acestui steak este faptul ca se compune, in mare, din trei tipuri de muschi care formeaza intreaga piesa: longissimus dorsi, spinalis dorsi si complexus.

In mijloc - acoperit de calota bogata in tesut conjuctiv (spinalis dorsi - cunoscatorii il considera cea mai buna transa posibila pentru steak; fr. calotte de boeuf, eng. ribeye cap/”butcher butter”: “the richest, butteriest, tenderest, beefiest steak”) - se afla cel mai mare muschi, miezul ribeye-ului (longissimus dorsi).

Se stie ca ribeye este unul dintre cele mai savuroase steak-uri disponibile, iar muschiul de vita (tenderloin) este cel mai fraged. Ei bine, calota de ribeye (ribeye cap) are tot ce-i mai bun din ambele: toata savoarea si suculenta ribeye-ului, cu fragezimea muschiului de vita!

Cel mai mic muschi (complexus) are forma conica, se afla in partea dinspre coasta, contine mai putina grasime si mai mult tesut conjunctiv.  

Ce gust are un ribeye steak?

Muschii folositi intens au o marmorare intramusculara intensa. Ribeye provine dintr-o zona cu cele mai folosite grupe de muschi ale vitei. In consecinta, vinisoare fine de grasime travereseaza carnea si fac ca friptura sa fie suculenta. Ribeye are textura oarecum robusta si este preferat, in general, de barabati.  

Care este diferenta intre Entrecôte si Ribeye?

Chiar daca este o diferenta mica, antricotul (Entrecôte) si ribeye nu sunt identice. Prima diferenta este originea. Entrecôte, dupa cum sugereaza si numele, provine din Franta. Este taiat din zona centrala a coastelor, intre garf si vrabioara. Ribeye este o transa cu originea in SUA si este taiat din zona mai dinspre vrabioara a coastelor. Totusi, in Europa, in ultimii ani, ambele transe au inceput sa convearga din ce in ce mai mult astfel incat cu greu se mai face diferenta dintre entrecôte si ribeye.  

Muneharu Ozaki (Ozaki Beef, Myazaki/Japonia)

Ozaki Beef provine de la crescatorul Muneharu Ozaki din Myazaki, Japonia. Domnul Ozaki este singura persoana fizica din Japonia ale carui animale ii poarta numele. El creste vaci Wagyu de peste 30 de ani, primii 16 ani le-a vandut ca Myazaki Beef, iar apoi, datorita unei diete speciale, ca Ozaki Beef. Deasemenea, sacrifica animalele numai dupa varsta de 29 - 34 de luni, cateva luni mai tarziu fata de Kobe Beef.  

Vacile din rasa Tajima sunt crescute in libertate timp de 10 luni, pascand iarba si band apa de izvor. Sunt tinute in grajduri deschise si sunt hranite cu un concentrat special din paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, tarate de grau si de porumb. Domnul Ozaki mai adauga in alimentatie si un amestec de alge si ierburi marine pentru a imbunatati circulatia sangelui. In plus, animalele primesc si carbune vegetal amestecat in furaje, pentru a absorbi bacteriile in exces aparute ca urmare a hranirii cu cereale.  

In afara de cateva exceptii, numai cativa crescatori din Australia si Europa s-au dedicat cresterii vacilor Wagyu in ultimii ani – importul vitelor Wagyu de rasa pura din Japonia in UE fiind stric interzis o perioada indelungata. Abia incepand cu anul 2013 trei abatoare din Japonia au fost certificate conform standardelor UE de siguranta si calitate astfel incat carnea de vita Wagyu din Japonia sa poata fi exportata in Vest.  

Tajima - Kobe & Ozaki Beef

Cea mai buna si probabil cea mai scumpa carne de vita din lume provine de la rasa japoneza Tajima Ushi (Tajima = rasa, Ushi = vita neagra). Este o rasa foarte putin cunoscuta, are dimeniuni destul de mici dar este carnoasa, si a fost initial folosita ca animal de povara pe campurile de orez si la minerit, pana acum 150 de ani. Neparasind niciodata regiunea, nicio natiune din afara Japoniei nu a stiut de existenta ei. Wagyu este alt nume binecunoscut al vacilor negre japoneze (Wa = Japonia, gyū = vita). 

Deasemenea, religia Budista a interzis consumul carnii de vita, interdictia fiind ridicata oficial in perioada Meji, la finalul secolului XIX. In 1868, odata cu intronarea imparatului Meji, a inceput deschiderea Japoniei catre societatea occidentala. Pe 1.01.1869 Japonia s-a deschis catre vest, prin portul Kobe, denumirea Kobe Beef devenind sinonima cu carnea din rasa de vita Tajima Ushi.

Totusi, putin stiu ca vita Kobe este una dintre multele rase de vita japoneza. Denumirea Kobe Beef este protejata legal si este rezervata exclusiv pentru rasa neagra Wagyu care provine din prefectura japoneza Hyogo, al carui centru administrativ este orasul-port Kobe. Daca animalele provin din alte prefecturi sau regiuni din Japonia, de exemplu Ozaki Beef, pot purta doar denumirea corespunzatoare.

Miyazaki Beef

Denumirea „Miyazaki Beef” se poate folosi numai pentru vitele wagyu negre fatate si crescute in Prefectura Miyazaki, calitatea carnii trebuind sa fie clasificata la cel putin gradul A4. Carnea are o calitate exceptionala, fiind recunoscuta pentru marmorare si aromele specifice de unt si de alune de padure, precum si pentru savoarea delicata.

Carnea „Miyazaki Beef” a castigat de trei ori la rand marele premiu „Prime Minister’s Award” la Concursul National pentru cea mai buna carne de vita japoneza, ce se organizeaza la fiecare cinci ani.

Viteii pe cale de a deveni vite de Miyazaki trebuie sa provina din linia de vite japoneze de rasa Kuroge Washu (cu parul negru), sa fie fatati in Miyazaki si al caror pedigree sa fie stabilit in Miyazaki.

Situata in sudul Japoniei, spre Oceanul Pacific, Prefectura Miyazaki se intinde pe 400Km de coasta de la nord la sud. Conform Ministerului Japonez al Agriculturii „Curentul cald Kuroshio ce vine dinspre Pacific si vantul rece care bate dinspre muntii Kyushu, la nord, creeaza un climat bland tot timpul anului. Acest climat ajuta regiunea Miyazaki sa creasca un mare numar de vite a caror carne este de o excelenta calitate, spre mandria fermierilor sai.”

Calitatea carnii de vita de Miyazaki este renumita in toata Japonia si in lume.

Detalii speciale

Produs BIO:
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.2Kg
Pret/kg:
5445Lei
Tip Wagyu:
  • Japanese Ozaki Wagyu

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs