Paine de Grau Trufier, Pain de blé truffier au levain indigène, integrala, 1,8Kg - Maison Duler, Franta

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
MDPBTBLD18

Producator: Maison Duler, Franta

Info STOC: IN STOC


33000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 14.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Paine de Grau Trufier, Pain de blé truffier au levain indigène, integrala, 1,8Kg - Maison Duler, Franta | Paine

Paine ddin Grau Trufier, Pain de blé truffier au levain indigène, integrala, 1,8Kg - Maison Duler, Franta

O paine naturala, cu miez suplu si bine alveolat, cu crusta crocanta. Fara aditivii care se regasesc in painea din comert.

Inca din anul 1994, Maison Duler isi cultiva propriul grau bio selectionat din mai multe soiuri de grau sarace in gluten, iar faina se macina la o moara cu pietre din granit. Painea este preparata numai din graul propriu cu apa de la izvorul de pe domeniu si sare naturala. Este o paine unica obtinuta din faina de grau trufier (grau cultivat intr-o arie cu plantatii truficole ) de cea mai buna calitate, fermentata natural datorita maielei indigene.

Painea este savuroasa, digerabila, gustoasa, cu note subtile de miere si turta dulce.

Nu are nicio legatura cu painea industriala, fada si fara viata, care se gaseste la supermarket si chiar la mare parte dintre brutarii.

Soiurile industriale de grau ameliorate genetic pentru a avea un continut excesiv de proteine, productia industriala a fainii, mecanizarea procesului de panificatie si aditivii au inlocuit maiaua naturala si metodele de fermentare lenta, erodand calitatea si savoarea painii traditionale. A devenit, deci, dificil de gasit o paine care sa reprezinte esenta veritabilei paini cu maia, cu crusta sa crocanta, miezul alveolat si aromele profunde.

Abundenta moderna a sacrificat autenticitatea si calitatea nutritionala a painii, un aliment de baza inca din Antichitate.

Este important sa regasim gustul adevarat si binefacerile painii veritabile cu maia, care aduce aminte de traditii si de gusturile din trecut.

Un grau unic

Maison Duler are peste 30 de ani de experienta in perfectionarea metodei ancestrale de preparare a painii cu maia cu faina de grau trufier. Un grau unic, cultivat intr-un refugiu de biodiversitate, intre stejari trufieri, vita de vie, lavanda si padure, garantand o paine fara pesticide, 100% bio si care respecta mediul inconjurator.

Painea este pre-coapta, gata de a fi finisata in cuptorul propriu pentru o experienta gustativa inegalabila, cu arome subtile de miere si turta dulce. Aceasta este painea redescoperita. 

  • Ingrediente: faina de GRAU trufier*, apa de izvor, maia (faina de GRAU, apa), sare naturala.
  • *Grau cultivat intr-o arie cu plantatii truficole.
  • Alergeni: contine gluten (grau).
  • Origine: Quercy Blanc, Sud-Ouest
  • Durata maxima de pastrare: 11 zile la frigider.
  • Ambalaj: pachet din plastic: 1,8Kg
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina.
  • Producator: Maison Duler, Franta

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1087 kJ/260kcal
  • Grasimi: 1,75 g
  • din care, acizi grasi saturati: 0,2 g
  • Carbohidrati: 52 g
  • din care, zahar: 1,5 g
  • Proteine: 7,5 g
  • Fibre: 2,3 g
  • Sare: 0,55 g

Intrebari si Raspunsuri:

  1. Ce este painea bio cu maia si faina de grau trufier?

Este o paine unica, produsa cu faina proprie de grau trufier de cea mai buna calitate, fermentata natural datorita maielei indigene.

  1. Care sunt ingredientele painii bio cu maia?

Faina de grau trufier, apa de izvor, maia indigena si sare de mare nerafinata.

  1. Ce este maiaua indigena?

Este o metoda ancestrala ce consta in fermentarea fainii cu apa. Aceasta tehnica ajuta la selectionarea unui ansamblu de drojdii naturale indispensabile prepararii aluatului de paine.

  1. Care este diferenta dintre o maia indigena si drojdia de panificatie?

Maiaua este o cultura de mai multe drojdii naturale, pe cand drojdia zisa de „panificatie” este o cultura industriala dintr-o singura specie de drojdie (Saccharomyces Cerevisiae). Aceasta specie de drojdie a fost selectionata pe baza a doua criterii: viteza de dezvoltare si capacitatea sa de „ drojdie killer” care zdrobeste celelalte drojdii si colonizeaza complet mediul. Iata de ce nu funtioneaza adaugarea unei mici cantitati de drojdie intr-o maia, se va obtine doar o cultura unica de Saccharomyces Cerevisiae asemanatoare unei culturi industriale.

  1. De ce folositi o maia indigena?
    maiaua indigena favorizeaza fermentatia naturala, imbogateste savoarea painii si ii amelioreaza digerabilitatea. Este mult mai bogata decat drojdia „de panificatie” pentru microbiomul uman care are nevoie de mii de drojdii diferite pentru a fi sanatos.
  2. De ce este faiana de grau trufier atat de speciala?

Cultivat imprejurul stejarilor trufieri, pe soluri sarace, intr-un spatiu ferit de poluare, acest grau da o faina cu gust inimitabil si o calitate nutritionala exceptionala.

  1. Painea este 100% bio ?
    da, toate ingredientele de origine agricola folosite sunt certificate organic.
  2. Cum se pastreaza painea pentru a-i prelungi prospetimea?

Painea se pastreaza la temperatura camerei, invelita intr-un prosop, sau la frigider in ambalajul propriu, pentru o conservare mai indelungata.

  1. Aceasta paine poate fi consumata si de persoanele sensibile la gluten?

Intolerantele la gluten au aparut foarte recent, acum circa douazeci de ani. Cauza este in principal graul modern cu continut excesiv de proteine si gluten foarte dificil de digerat. Caracteristica graului din soiuri vechi, folosit de Maison Duler, este continutul redus de gluten. Procesul de productie cu maia lenta deterioreaza partial glutenul. Iata de ce aceasta paine poate fi consumata si de o mare parte a persoanelor cu intoleranta la gluten.

  1. Se poate congela painea?
    da, pentru o conservare indelungata, painea se poate congela si reincalzi la cuptor inainte de cosnum.
  2. Cum contribuie aceasta paine la o alimentaie echilibrata?

Datorita ingredientelor de calitate si a metodei de produtie ancestrala, aceasta paine are un port important de fibre, minerale si vitamine esentiale pentru organismul uman.

  1. Care este particularitatea apai utilizate pentru aceasta paine?

Apa provine de la izvorul aflat chiar pe domeniu, la Sourse aux Loups, descoperit de romani, si contribuie la savoarea unica a painii. Este un izvor de apa minerala naturala ferit de orice fel de poluare.

  1. Cum este preparata painea inainte de vanzare?
    painea este pre-coapta, ambalata cu grija, si poate fi finisata in cuptorul propriu pentru a obtine o crusta inca si mai crocanta. Orice cuptor este pretabil. Se preincalzeste cuptorul si se coace painea la 230oC timp de 20 de minute.

In 2019, Maison Duler a fost recompensata pentru excelenta de catre statul francez, fiind declarata Intreprindere a patrimoniului Viu „Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV).

Si este declarata producator Artizanal de Calitate de catre College Culinaire de France.

Detalii speciale

Origine:
FR
Producator:
Maison Duler, Franta
Info STOC:
IN STOC

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs