+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Parmezan, Parmigiano Reggiano, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, Jumatate de Roata, ca. 19 Kg - Latteria Gonfo, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Parmezan, Parmigiano Reggiano, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, Jumatate de Roata, ca. 19 Kg - Latteria Gonfo, Italia

BOS 23954

 

Pret: 3.249,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Parmezan, Parmigiano Reggiano, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, Jumatate de Roata, ca. 19 Kg - Latteria Gonfo, Italia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 171 Lei/Kg

Il Re dei Formaggi.

Branza italiana D.O.P dura, din lapte de vaca crud. Parmigiano Reggiano nu se fabrica, se face!

Adevaratul Parmigiano Reggiano poate fi produs numai in provinciile italiane Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (la vest de fluviul Reno) si Mantova (la est de fluviul Po). Tot din aceste regiuni trebuie sa provina si laptele. Vacile se hranesc numai cu iarba si cu furaje netratate.

Pentru a produce un kilogram de Parmigiano Reggiano este nevoie de aproximativ 16 litri de lapte. Greutatea unei roti de parmezan intregi este de aproximativ 33 - 40 Kg.

Dupa inchegare, se formeza calupurile de parmezan care se introduc in saramura timp de 20 de zile, apoi se matureaza cel putin 12 luni. Sunt trei perioade de maturare de referinta: peste 18 luni, peste 22 luni si peste 30 de luni.

Culoare galben pai.

Parmezanul are gust foarte puternic si devine picant cu varsta. Are structura granulara, este solubil și sfaramicios.

In functie de gradul de maturare si de continutul de lipide polinesaturate, pasta este delicata si poate contine mici granule albe care se formeaza in mod natural prin concentrarea amino-acizilor (care dau gustul de umami!).

Sigiliul pentru Denumirea de Origine se obtine de la Consorzio del Parmigiano-Reggiano, numai daca indeplineste conditiile organoleptice.

Crusta este intacta, are o culoare auriu-ruginie naturala si o grosime de aproximativ 5 mm. O adevarata caseta naturala de bijuterii, comestibila!

Pentru Parmigiano Reggiano matur este caracteristica solubilitatea pastei care se topeste in gura.

Pachet: ca. 19 Kg

Atat greutatea cat si pretul fluctueaza in jurul celor estimate de noi.

A se pastra la rece (+4 ° C / + 8 ° C).  Se expediaza in ambalaje izolate.

Ingrediente: lapte de vaca crud, cheag natural, sare.

Cel putin 32% M.G.

Producator: Latteria Gonfo, Italia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115