+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Parmezan, Parmigiano Reggiano di Vacche Rose DOP, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, ca. 1 Kg - Montanari & Gruzza, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Parmezan, Parmigiano Reggiano di Vacche Rose DOP, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, ca. 1 Kg - Montanari & Gruzza, Italia

BOS 31091

 

Pret: 220,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Parmezan, Parmigiano Reggiano di Vacche Rose DOP, Calitatea I-a, Maturat Minimum 24 de Luni, ca. 1 Kg - Montanari & Gruzza, Italia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 220 Lei/Kg

Il Re dei Formaggi.

Branza italiana D.O.P dura, din lapte de vaci rosii (Pezzata Rossa) crud. Exista ceva mai bun decat un Parmigiano Reggiano de calitate? Da, Parmigiano Reggiano delle Vacche Rosse!

Parmigiano Reggiano nu se fabrica, se face!

Pentru acest Parmigiano s-a folosit numai lapte de la Vacche Rosse (Pezzata Rossa), care contine mai multa grasime si mai multe proteine decat laptele de la alte rase. Exista foarte putini producatori care sa faca o asemenea delicatesa apreciata foarte mult de connaisseuri. Pana in 1960, aceasta rasa de vaci foarte veche putea fi intalnita numai in Emilia Romagna si era foarte apreciata pentru laptele si carnea delicioase. Pe la mijlocul anilor 1980 rasa aproape ca disparuse si fusese inlocuita cu rasa Friesian care este mult mai productiva dar laptele nu se ridica la acelasi nivel de calitate. Astazi, cativa producatori s-au reantors la traditie si folosesc excelentul lapte de vacche rosse, deoarece savoarea lui foarte complexa duce la obtinerea unor produse extrem de gustoase.

Adevaratul Parmigiano Reggiano poate fi produs numai in provinciile italiane Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (la vest de fluviul Reno) si Mantova (la est de fluviul Po). Tot din aceste regiuni trebuie sa provina si laptele. Vacile se hranesc numai cu iarba si cu furaje netratate.

Pentru a produce un kilogram de Parmigiano Reggiano este nevoie de aproximativ 16 litri de lapte. Greutatea unei roti de parmezan intregi este de aproximativ 33 - 40 Kg.

Dupa inghegare, se formeza calupurile de parmezan care se introduc in saramura timp de 20 de zile, apoi se matureaza cel putin 12 luni. Sunt trei perioade de maturare de referinta: peste 18 luni, peste 22 luni si peste 30 de luni.

Culoare galben pai.

Parmezanul de vacche rosse are gust mai puternic decat al majoritatii celorlalte tipuri de parmezan si, cu varsta, capata gust de alune de padure, fructe si iarba. Are structura mai cremoasa decat a celorlalte tipuri de parmezan, chiar daca este maturat o perioada lunga de timp.

In functie de gradul de maturare si de continutul de lipide polinesaturate, pasta este delicata si poate contine mici granule albe care se formeaza in mod natural prin concentrarea amino-acizilor (care dau gustul de umami!).

Sigiliul pentru Denumirea de Origine se obtine de la Consorzio del Parmigiano-Reggiano, numai daca indeplineste conditiile organoleptice.

Crusta este integra, are o culoare auriu-ruginie naturala si o grosime de aproximativ 5 mm. O adevarata caseta naturala de bijuterii, comestibila!

Pentru Parmigiano Reggiano matur este caracteristica solubilitatea pastei care se topeste in gura.

Este o branza pentru ocazii speciale: se serveste in bucati, cu cateva picaturi de Aceto Balsamico Tradizionale DOP maturat 25 de ani.

Pachet: ca. 1 Kg

Atat greutatea cat si pretul fluctueaza in jurul celor estimate de noi.

A se pastra la rece (+4 ° C / + 8 ° C).  Se expediaza in ambalaje izolate.

Ingrediente: lapte de vaca (Pezzata Rossa) crud, cheag natural, sare.

Cel putin 32% M.G.

Producator: Montanari & Gruzza, Italia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115