Piept de Porc Gascon, maturat cca. 8 - 12 luni, Ventrèche affinée de Porc Gascon, cca. 1Kg - Maison Duler, Franta

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
MDPPV014

Greutate aproximativa: 1Kg

Pret/kg: 690Lei

Producator: Maison Duler, Franta

Info STOC: STOC FURNIZOR


69000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 14.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Piept de Porc Gascon, maturat cca. 8 - 12 luni, Ventrèche affinée de Porc Gascon, cca. 1Kg - Maison Duler, Franta | Sunca - Slanina

Piept din Porc Gascon, maturat cca. 8 - 12 luni, Ventrèche affinée de Porc Gascon, cca. 1Kg - Maison Duler, Franta

Pieptul este piesa aflata de-a lungul coastelui porcului. Calitatea grasimii o face o piesa preferata pentru a gati foarte digerabil, recomandat de dieteticieni.

Gustul intens al acestui piept de porc se datoreaza maturarii indelungate in beciurile proprii (8 - 12 luni). cateva grame sunt suficiente pentru a parfuma un preparat si a-i conferi savoare si o profunzime a gustului incomparabila.

Dupa doua luni de pastrare la sare de mare nerafinata, de Guérande sau de Noirmoutier, pieptul se spala cu apa de izvor. Apoi se matureaza ca si jambonul, de la 6 la 12 luni, in beciurile domeniului, pentru a obtine, prin munca drojdiilor indigene, un gust persistent si complex. Degustat cu ochii inchisi s-ar putea crede ca este jambon!

Taiat in julienne fin si tras la tigaie ajuta la gatirea carnii, pestelui si legumelor intr-o grasime delicioasa. Asezat crud pe un aliment fierbinte ii potenteaza gustul si actioneaza ca un condiment. Se poate folosi si pentru a barda (inveli, infasura) mici pasari, vanat, terine sau pateuri in crusta. Se asociaza perfect cu trufele!

  • Ingrediente: piept de porc gascon, sare, piper.  
  • Caracteristici: fara nitriti, fara nitrati.
  • Origine: Quercy Blanc, Sud-Ouest
  • Maturare: 8 - 12 luni
  • Greutate: cca. 1Kg
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • Ambalat in vid.
  • A se pastra in frigider (0 / +4oC).
  • Producator: Maison Duler, Franta

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1980 kJ/473kcal
  • Grasimi: 46,40 g
  • din care, acizi grasi saturati: 34 g
  • Carbohidrati: < 1 g
  • din care, zahar: < 0,5 g
  • Proteine: 14,2 g
  • Sare: 5 g

Filosofia maison Duler

Selectia genetica, modul de crestere agroforestier*, modul de procesare. Ei nu se considera producatori de salamuri ci maturatori care lasa timpul sa-si urmeze cursul (qui laissent le temps au temps).

*Sistemul agroforestier reprezinta combinatia dintre doua elemente:

– elementul forestier: plante perene lemnoase (arbori silvici, pomi fructiferi sau arbusti fructiferi);

– elementul agricol: plante erbacee (cereale, pasune, faneata, culturi anuale de legume).

Genetica:

Maison Duler foloseste exclusiv carne de porc negru gascon, rasa cu crestere lenta si grasime intramusculara foarte apreciata pentru salamuri. Inrudit cu porcul iberic, este o rasa rustica cu origini in timpuri preistorice.

Porcul gascon este o rasa pura, indentificat cu claritate de IFIP - Institut du Porc, iar puritatea rasei este controlata de LIGERAL (Livre Généalogique Collectif des Races Locales de Porcs). Acum 15 ani porcul gascon era o rasa pe cale de disparitie, dar in 1996 a fost creata in Franta l’Association Nationale de Sauvegarde du Porc Gascon (ANSPG).

Mod de crestere ultra-modern

De mii de ani, porcii sunt crescuti afara. Industria, orientata pe productivitate, i-a inchis pentru a-i ingrasa mai repede dar cu costul unei calitati mai slabe; au fost selectionate rase care s-au adaptat acestui tip de crestere „in arest”, dar porcul gascon nu s-a adaptat.

Maison Duler a optat pentru un mod de crestere ultra-modern, in padure, respectand mereu ciclul de viata al animalului in ceea ce priveste modul si durata vietii: crestere lunga intre 20 si 24 de luni (de 3 - 4 ori mai mult decat la crestere industriala si de 2 ori mai mult decat cresterea artizanala). Porcii traiesc o veritabila viata de porc ramand solul in cautarea hranei (iarba, frunze, radacini, ciuperci, fructe, rame, soareci de camp, castane si ghinda in sezon). Datorita acestui tip de hrana variata se obtine o carne cu grasime intramusculara marcanta care da calitate mezelurilor.

Mod de procesare

In 1995, Maison Duler a produs primul salam certificat bio, fara nitrit si fara nitrat, in parteneriat cu CRITT (Centrul Regional pentru Inovare si Transfer de Tehnologie) si ANVAR (L'Agence Nationale de Valorisation de la Recherche).

Un produs maturat

Salamurile Maison Duler sunt rezultatul unei maturari lente, in beci. Sunt rezultatul muncii drojdiilor indigene asupra carnii, spre deosebire de drojdiile chimice folosite de catre industria de profil. Drojdiile indigene sunt drojdii prezente in mod natural in aerul ambiant. 

Camerle de maturare, una la nivelul solului si 3 de maturare, au toate ambiante diferite. Pentru ca salamurile trec dintr-o camera in alta, pe perioada maturarii, astfel incat sa dezvolte arome diferite in fiecare dintre ele. Astfel se obtine complexitatea aromatica si persistenta gustativa a mezelurilor Maison Duler.

Ingrediente personalizate

Fiecare ingredient este selectionat si contribuie la dezvoltarea aromatica.

Fara nitrat, fara nitrit.

Recomandari de degustare

Se deschide ambalajul cu 48 de ore in avans (minimum 24 de ore) si se lasa suspendat intr-un mediu aerat si racoros.

Se consuma in felii subtiri. Se poate trage la tigaie cu oua ochiuri.

In 2019, Maison Duler a fost recompensata pentru excelenta de catre statul francez, fiind declarata Intreprindere a patrimoniului Viu „Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV).

Si este declarata producator Artizanal de Calitate de catre College Culinaire de France.

Detalii speciale

Origine:
FR
Producator:
Maison Duler, Franta
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
1Kg
Pret/kg:
690Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs