Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Piept de Porc Mangalita cu Soric, fara os, Congelat, cca. 2Kg - Ungaria

Pret aproximativ: 240 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG6953

240 Lei (TVA inclus)

Piept de Porc Mangalita cu Soric, fara os, Congelat, cca. 2K g - Ungaria ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 120 Lei/Kg Piept de porc Mangalita, cu soric si fara os. Perfect pentru...
+

Piept de Porc Mangalita cu Soric, fara os, Congelat, cca. 2Kg - Ungaria

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 120 Lei/Kg

Piept de porc Mangalita, cu soric si fara os.

Perfect pentru cei ce nu se tem de grasime! Sarat sau afumat, la gratar sau in tocana, pieptul de porc convinge prin gustul sau unic. Fragezimea si gustul placut al grasimii dau dependenta! 

Pieptul de porc Mangalita este caracterizat de continutul ridicat de grasime. Crud-uscat si afumat la rece, pieptul de Mangalita devine sunca, kaiser sau bacon. Marinat si afumat la cald, devine o delicatesa. Dar este ideal si pentru gratar sau tocanite. Se serveste cu catofi prajiti, legume sotate sau la cuptor, salata de varza sau cu varza murata.

Este de senzatie gatit la cuptor pentru a obtine soricul crocant; contrastul dintre grasimea moale, carnea suculenta si soricul crocant este absolut delicios.

Toamna merge foarte bine o “tarte flambée” in stil alsacian, cu cuburi din piept de porc, creme fraîche si ceapa.

Porcul Mangalita, sau porcul lanos, este cea mai grasa rasa de porci din lume. Fiind foarte apreciat pentru gustul garnii si pentru calitatea grasimii.

  • Gust intens

  • Grasime savuroasa

  • Soric delicat

Recomandari: gratar, tigaie, temperatura joasa. 

  • Pachet: cca. 2Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 2Kg. 

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in folie.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid. 

  • Crescator: ferme de familie din Ungaria
  • Origine: Ungaria
  • Regiune: Halásztelek
  • Rasa: Mangalita
  • Alimentatie: porcii Mangalita sunt crescuti in branistile si pe pasunile de care dispun crescatorii. Vara sunt hraniti cu legume, iarba si lucerna.
  • Transa: piept
  • Structura: cu strat de grasime 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania

Pret aproximativ:
240 Lei

Prezentare porc Mangalita

Originea porcului Mangalita

Mangalita este singura rasa ungureasca de porci si este considerata parte a patrimoniului national maghiar. Date precise nu exista, insa arealul formarii rasei este considerat bazinul Carpatic si Campia Panonica.

Originea porcului Mangalita, cunoscut si ca porc lanos, pleaca de la sfarsitul secolului XVIII atunci cand porcul sarbesc de Sumandia a fost incrucisat cu rasele unguresti de porc de Salonta (Szalontai), cu porcul din Muntii Bakony si cu porcul mistret.

 Se spune ca rasa Mangalita a fost obtinuta prima data pe mosia de la Chisineu-Cris (azi in judetul Arad) a arhiducelui Iosif Anton, al saptelea copil al imparatului austriac Leopold al II-lea.

Rasa a fos definitivata in jurul anilor 1830, dupa ce Imparatul Imperiului Habsburgic a a primit cadou, de la printul Serbiei, 11 porci grasi si cu parul lung pe care i-a metisat cu vechi rase unguresti, langa Arad. 

Prin ce se caracterizeaza porcul Mangalita?

Parul carliontat este o caracteristica a acestor animale. Desi rasa este aceeasi, exista cinci varietatii: blonda, rosie, neagra, cu „abdomen de randunica” si „baris”. Sunt animale de talie mare, cu corpul relativ scurt si bondoc, acoperit cu par ondulat sau cret si cu subpar foarte des.

Varitatea blonda a rezultat din incrucișarea porcului de Sumandia cu parul cret si a mistretului european, in jurul anilor 1830, celelalte varietati s-au format mai tarziu;  varietatea rosie din incrucisarea mangalitei blonde cu porcul rosu de Salonta, iar “burta de randunica” din incrucisarea blondei cu porcul negru croat.

Capul este relativ mic, cu urechi potrivit de mari si partial lasate. Gatul este scurt, gros si musculos. Trunchiul este masiv, cu aspect de butoi (linia spinarii usor convexa, iar cea a abdomenului lasata). Copitele sunt negre.  

Iarna au parul des si lung, iar vara este mult mai scurt si mai rar. Isi schimba parul primavara si toamna. Este una dintre cele mai grase (60 - 70% grasime) rase de porci din lume. “Lana” si grasimea ajuta rasa sa reziste si protejeaza animalele de vremea extrema. 

Porcul Mangalita are oase solide si muschi puternici. Prolificitatea este redusa, intre 5 - 6 purcei la fatare, iar scroafele, pe langa capacitatea de alaptare slaba, prezinta un instinct matern slab conturat.

Purceii, care au dungi argintii ca mistretii, cantaresc 6 - 8Kg dupa 7 - 8 saptamani. Porcul Mangalita creste mult mai incet decat rasele moderne de porci si ajunge la greutatea de sacrificare de 140 - 150Kg dupa cel putin 12 luni.

In Romania se gasesc doua varietati ale rasei Mangalita: rosie si blonda.

Unde si cum traieste porcul Mangalita?

Dupa ce rasa a fost considerata aproape disparuta, in anul 1991 existand mai putin de 200 de animale de prasila, efectivul a fost monitorizat permanent de carte Asociatia Nationala a Crescatorilor de Mangalita din Ungaria. Astazi sunt inregistrati peste 15000 de porci Mangalita in Ungaria.

Porcii Mangalita sunt crescuti in ferme de familie specializate in cresterea acestei rase. Ferme de Mangalita exista in toata Ungaria dar, in general, in partea de Est a tarii. La ferme, animalele traiesc in spatii deschise, in paduri, branisti sau in lunci, miscandu-se si balacindu-se in libertate.

Este important sa aiba un adapost sub care sa se refugieze atunci cand este foarte cald sau cand ploua intens. Animalele nu sunt pretentioase, se hranesc cu cerealele care cresc pe terenurile crescatorilor, cu ghinda de stejar, radacini si fructe de padure. Primavara si vara, porcii Mangalita mananca si iarba sau legume. 

Scroafele Mangalita fata 5 - 6 purcei, care primesc un numar de inregistrare pentru a fi urmariti pe toata perioada vietii. Reproducerea porcilor Mangalita este supravegheata de Asociatia Nationala a Crescatorilor de Mangalita din Ungaria.

In Transilvania rasa se creste de aproximativ 200 de ani. In general, este crescut in efective reduse, in gospodariile populatiei. Dupa 1989, rasa a fost apropae abandonata in Romania dar fermierii romani vor acum sa recupereze timpul pierdut si incearca revitalizarea acestei rase cu ajutorul Asociatiei Crescatorilor de Porci Mangalita.

Porcul de Mangalita nu se preteaza pentru cresterea in ferme mari, in sistem intensiv, ci in ferme taranesti cu pana la 100 de capete.

Porcul Mangalita s-a crescut in Romania pana prin anii ’50 ai secolului XX, dupa care, neavand eficienta industriala, a fost lasat uitarii, iar revigorarea rasei s-a facut prin importuri din Ungaria incepand cu anii ’90. 

De ce este carnea de Mangalita atat de speciala?

De la un produs uitat, carnea de Mangalita a ajuns acum sa fie considerata un produs gourmet.

Carnea porcului Mangalita are gust intens, ceea ce aduce aminte de carnea de mistret, si este foarte suculenta.

Chiar daca este foarte grasa, grasimea convinge prin modul de topire foarte delicat, topindu-se la o temperatura semnificativ mai mica decat cea a porcului obisnuit. 

A devenit o delicatesa dorita la masa datorita unor caracteristici nutritionale de neasteptat la o carne de porc.

  • Porcul de Mangalita are un continut de colesterol de 48mg/100g, pe cand carnea porcului din rasa Marele Alb contine 76,9g/100g.
  • Carnea de porc Mangalita contine sub 16% acizi grasi saturati, peste 10% acizi grasi polinesaturati si este o sursa de zinc, cupru, fier si antioxidanti. 

De aceea porcului de Mangalita i se mai spune si “porcul-somon” sau “ulei de masline cu patru picioare”!

Carnea de porc Mangalita este comparata cu carnea de vita Kobe (Wagyu) datorita faptului ca are infiltratii intramusculare de grasime, este frageda si cremoasa.

Se spune ca reteta initiala a salamului de Sibiu continea numai carne de scroafa din rasa Mangalita.

Mangalita se incadreaza in categoria porcilor „de lux”, in care se mai numara porcul vietnamez, porcul iberic, porcul Kunekune din Noua Zeelanda, porcul japonez Kurobuta, porcul italian Cinta Senese sau porcul autohton de Bazna - un metis romanesc de la sfarsitul secolului XIX, dintre scroafa de Mangalita si vierul din rasa Berk.

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei

AVANTAJE

Profita de Reduceri