-48%

Pluma Iberica de Bellota, cca. 230g, Congelat - Joselito, Spania

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG6429

Carne de Porc: Carne de Porc Iberic - Spania

Greutate aproximativa: 0.230Kg

Pret/kg: 675Lei

Producator: Carnicas Joselito, Spania

Info STOC: STOC FURNIZOR


15525 Lei
29700 Lei
economisiti: 14175 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Pluma Iberica de Bellota, cca. 230g, Congelat - Joselito, Spania | Carne si Preparate din Carne

Pluma Iberica de Bellota, cca. 230g, Congelat | Carne si Preparate din Carne

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila.

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,6Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.

Joselito: lo mejor Jamon del Mundo.

Este preferat de totii chefii cu 3 stele Michelin din Spania.

Pluma este un muschi situat in zona dintre coloana vertebrala si spata. Are forma triunghiulara, iar una dintre fete este acoperita cu grasime. Seamna cu un cordon desprins din partea dintre muschi si coaste. Este o carne macra, cu mici infiltratii de grasime care-i confera suculenta. 

Este cea mai apreciata si mai scumpa transa de carne de porc iberic. Perfecta pentru gratar, tigaie sau la cuptor.

Este o transa de carne foarte rara, reprezentand numai 500 - 600g dintr-un porc de circa 180Kg.

Pluma insemana “pana” in limba spaniola. Este ideala pentru gratar si tigaie.

  • Savoare de alune de padure datorita hranirii porcilor cu ghinda
  • Bine marmorata
  • Ramane suculenta dupa frigere

Modul perfect de preparare

Se dezgheata incet in frigider, de preferat peste noapte. Carnea se scoate din frigider cu cel putin 1 - 2 ore inainte de preparare, pentru a se tempera incet. Se fasoneaza pluma cu un cutit ascutit si se sareaza pe ambele parti. Se incinge tigaia, se adauga putin ulei si se rumeneste carnea pe ambele parti, cate 2 minute pe fiecare parte. Temperatura in centrul termic ar trebui sa ajunga la 50oC. Se lasa la odihnit timp de cateva minute.

  • Pachet: cca. 230g
  • A se pastra congelat (min. -18oC). Nu se recongeleaza dupa decongelare.
  • Crescator: Joselito
  • Producator: Carnicas Joselito, Spania
  • Origine: Spania
  • Rasa: Porc Iberic
  • Alimentatie: cca. 70% ghinda
  • Transa: Spate
  • Ambalare: in vid

Recomandari: cuptor, gratar, tigaie, temperatura joasa, sous-vide

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1476 kJ/355kcal
  • Grasimi: 26,3 g
  • din care, acizi grasi saturati: 8,1 g
  • Carbohidrati: < 0,8 g
  • din care, zahar: 0 g
  • Proteine: 29,6 g
  • Sare: 3,7 g

Joselito

Cu o experienta de peste 100 de ani, Joselito a transmis secretele traditiei din generatiei in generatie, avand intotdeauna aceeasi preocupare: 100% natural, fara conservanti si fara aditivi.

Transele de carne selectionate provin de la porci hraniti 100% natural cu ghinda si iarba.

Carnea proaspata este disponibila numai iarna, atunci cand se sacrifica porcii ingrasati.

Timp de 2 ani, porcii Joselito traiesc o viata fericita in habitatul lor natural si trec prin doua faze de ingrasare cu ghinda (montaneras). Ghindele cad din copaci intre luna Octombrie si sfarsitul lunii Martie, acesta perioada (montanera) fiind faza finala a vietii porcilor iberici.

Fiecare porc (adult) trebuie sa consume 9Kg de ghinda si 3Kg de iarba pe zi. Fiecare animal se bucura de o suprafata de aproximativ 3 hectare de padure de stejar (Dehesa). Deoarece porcii Joselito sunt sacrificati numai dupa 2 ani de viata, deci au trait si s-au miscat mai mult (fata de majoritatea porcilor iberici care sunt sacrificati la 1 an), carnea are o marmorare superioara. Deasemenea, grasimile intramusculare acumulate sunt importante purtatoare de gust - similar cu carnea de vita Wagyu/Kobe. In general, calitatea carnii creste odata cu varsta porcului.

Sacrificarea porcilor are loc, in fiecare an, dupa Montanera, de obicei la sfarsitul lunii Martie. La sacrificare, un veterinar verifica sanatatea animalelor si originea acestora.

Dupa sacrificare, carnea este macerata sub un strat de sare. Se folosesc cantitati minime de sare pentru a preveni formarea cristalelor in jamon. Apoi, suncile sunt uscate in 3 faze.

In timpul uscarii la vant se formeaza culturi de “penicillinum roqueforti” pe suprafata (acelasi mucegai care este responsabil pentru aspectul marmorat al branzei Roquefort). Aceste culturi de mucegaiuri ajuta la maturarea carnii si confera profunzime si complexitate gustului. Vara, cand temperatura creste, grasimile se topesc si mucegaiurile sunt diluate dar, cand vremea se raceste din nou, culturile de mucegaiuri se reconstruiesc.

Jamonul Joselito este bogat in acid oleic si in antioxidanti naturali, favorizand reducerea colesterolului si producerea de trigliceride.

Porcii Joselito provin din propria pepiniera, toti fiind descendenti ai animalelor din propria crescatorie. Nicun porc nu este achizitionat din afara.

Imediat dupa campania de sacrificare, chefii spanioli platesc pentru jamonul care va fi disponibil abia dupa 3 ani (achizitie en-primeur, ca in cazul marilor vinuri). Laboratorul Joselito analizeaza compozitia grasimilor din jamon pentru a stabili daca porcul a consumat suficienta ghinda (bellota) - aceasta putand fi determinata in grasime. Piesele respinse sunt declasificate in brandul secund al Joselito, denumit Jabu.

Sistemul Joselito pe scurt:

  • Porcii provin din propria pepiniera.
  • Porcii consuma garantat suficienta ghinda datorita suprafetei de 3 hectare de Dehesa pentru fiecare animal;
  • Sacrificarea are loc numai in al doilea an de viata.
  • Verificarea veterinara a porcilor din propria crescatorie: sanatate si origine.
  • Testarea grasimilor in laborator.

Detalii speciale

Origine:
ES
Producator:
Carnicas Joselito, Spania
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
0.230Kg
Pret/kg:
675Lei

Carne de Porc

Carne de Porc:
  • Carne de Porc Iberic - Spania

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs