Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Porterhouse de Bizon, Congelat, cca. 800g - Canada

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG2220
Greutate aproximativa: 0.8Kg, Pret/kg: 795Lei
63600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Magazin de Încredere

Marca de incredere

Magazinul nostru respectă standardele TRUSTED.ro și deține Marca de Încredere

Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate
  • Livrare produse

Descriere produs

Porterhouse de Bizon, Congelat, cca. 800g - Canada

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Filé > 3,2cm

Porterhouse este steak-ul perfect prin excelenta!

Carnea de bizon este gustoasa, frageda si originala, cu note condimentate datorita ierburilor salbatice si mineralelor pe care le consuma. Rumenit in tigaie si apoi stropita cu unt - un vis al iubitorilor de steak.

  • Gustul este intre carnea de vita si vanat
  • Textura delicata, cu note condimentate
  • Din vastele preerii ale Canadei
  • Crescator: ferme de familie din Canada
  • Origine: Canada
  • Rasa: Bizon
  • Alimentatie: iarba si pana la 180 de ierburi salbatice
  • Transa: lombara
  • Structura: cu os
  • Preparare: gratar, tigaie, temperatura joasa, sous-vide
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 800g
  • Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,80Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.
  • A se pastra congelate (min. -18OC).
  • Ambalat de Otto Gourmet, Germania

Bizon - Buffalo

In ciuda numelui englezesc “Buffalo”, bizonul nu este nici pe departe un “bivol indian” ci o bovina salbatica inrudita cu zimburl european. Totusi, bizonul american difera de rudele europene prin preferinta de a trai in spatiul deschis al preeriilor, spre deosebire de zimbru care prefera padurile. Comparativ, zimbrul este mai inalt la greabăn decat bizonul, care in schimb este mai masiv. Zimbrul nu este doar mai inalt decat bizonul, ci este si mai zvelt si are o constituţie fizica mai atletica, care-i permite sa fie mai agil. Zimbrul are de asemenea blana mai scurta  pe cap, gat si picioarele anterioare decat bizonul si coloritul mai uniform, bizonul avand de regula capul si gatul mai inchise la culoare decat restul corpului. Zimbrii au inclusiv coarnele si cozile proportional mai lungi decat ale bizonilor. Anatomic, zimbrii au 14 perechi de coaste, pe cand bizonii au un număr de 15 perechi.

Deoarece gitul bizonului este plasat mai jos decât al zimbrului, acest erbivor preferă mai mult sa pasca iarba, fata de zimbru care prefera mai degraba sa se hraneasca cu frunzele arborilor si arbustilor. Coarnele zimbrilor sunt pozitionate diferit de ale bizonilro, favorizând lupta cu adversarul prin incrucisarea coarnelor si impingerea si dezechilibrarea acestuia, similar cu luptele dintre taurii domestici. Atunci cand se luptă intre ei, bizonii aleg in general sa se izbeasca in forta.

Zimbrii şi bizonii sunt probabil cei mai impresionanti reprezentanti ai bovinelor salbatice din zielele noastre.

Deoarece limba lor albastruie era considerata o delicatesa, bizonii au fost aproape exterminati inainte de mijlocul secolului XIX. Totusi, datorita fondatorilor Parcului National Yellowstone, in 1872, cativa au fost salvati. 150 de ani mai tarziu, numarul lor a crescut semnificativ, iar acum 400000 de animale traiesc in turme imense din rezervatiile americane si canadiene. Aici bizonii pot haladui in pace pe vastele preerii, fara grajduri, deoarece sunt obligatorii cresterea in libertate si hranirea naturala a animalelor salbatice. Carnea de bizon american si-a capatat gustul unic si original datorita consumului diversificat al unui mare numar de lante, minerale, ierburi, ferigi si muschi. 

Carnea taurilor, care pot ajunge pana la o greutate de 900Kg, fiind cele mai mari mamifere terestre din America de Nord, este gustoasa si condimentata datorita aportului de pana la circa 200 de plante diferite cum ar fi iarba, ierburi salbatice, muschi si licheni. Este foarte frageda, comparandu-se cu carnea de pui din punct de vedere al fragezimii.

In ciuda masivitatii sale, bizonul poate alerga prin preerie cu o viteza de pana la 50Km/h, fiind si un bun inotator.

Ce este Porterhouse Steak?

Porterhouse Steak o transa din partea lombara posterioara a vitei, similar cu T-Bone Steak doar ca al doilea este taiat din partea lombara anterioara. Se compune din vrabioara si o parte din muschiul filé (semnificativ mai mare decat cel al T-Bone Steak-ului). Osul in forma de T separa cele doua parti.

De unde vine denumirea de Porterhouse steak?

Nu exista o explicatie clara. Dar este sigur ca are legatura cu berea. Porterhouse este denumirea unei fabrici irlandeze de bere. Berea Porter se serveste demult in berariile britanice si in cele americane. Este posibil, ca in trecut, aceste transe imense de carne cu os in forma de T sa se fi servit in pub-uri si de aici sa le vina denumirea de Porterhouse steak; acum sunt deja clasice in orice steakhouse american. Daca tot vorbim de denumiri: in Italia, aceeasi transa de carne, se numeste Bistecca alla Fiorentina!

Dimensiunile filé-ului determina numele pe care aceasta piesa il primeste. Cu un filé de aproximativ 1,2cm vorbim de T-Bone Steak, de la 3,2cm este deja Porterhouse Steak.

Cum se prepara un Porterhouse Steak?

Carnea se dezgheata in frigider, se dezambaleaza si se tine 2 - 3 ore la temperatura camerei. Porterhouse Steak este perfect pentru gratar. Inainte de gatire se cresteaza marginea grasa pentru a evita torsionarea carnii si a asigura gatirea uniforma. Prima oara se pune marginea cu grasime pe gratar!

Se pregateste gratarul cu capac pentru gatirea indirecta. Se aseaza carnea in zona fara carbuni si se pune capacul; se gateste timp de 20 de minute. Apoi, se scoate carnea de o parte, se pregateste gratarul pentru frigere directa, se pune capacul si se lasa sa se incinga pana la minimum 150oC. Se aseza din nou friptura pe gratar si se frige inca 2 minute pe fiecare parte cu capacul pus. Se scoate si se lasa 5 minute la odihnit. Temperatura in centrul termic va ajunge la 54 - 55oC (Mediu Rare). Se taie carnea de pe os, se feliaza si se presara cu sare de mare.

Detalii speciale

Greutate aproximativa:
0.8Kg
Pret/kg:
795Lei

BIO sortiment

Produs BIO:

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs