Preparat pentru Ochazuke cu Katsuobushi si Shiso, 16g - Hayakawa Shoyu Miso, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISHSOP2

Producator: Hayakawa Shoyu Miso, Japonia

Info STOC: STOC FURNIZOR


2900 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Preparat pentru Ochazuke cu Katsuobushi si Shiso, 16g - Hayakawa Shoyu Miso, Japonia | Ingrediente Japoneze

Preparat pentru Ochazuke cu Katsuobushi si Shiso, 16g - Hayakawa Shoyu Miso, Japonia

Ochazuke este un preparat culinar traditional japonez, servit intr-un bol in care se toarna ceai sau supa deasupra orezului.

Este un preparat de referinta, reconfortant, pentru cei care doresc o masa lejera dar calda cand e frig, sau sub forma de ceai rece vara (preferand ceaiurile ryokucha sau mugicha).

“Ocha” inseamna ceai si “Zuke” inseamna scufundat. Deci, ochazule inseamna ceva scufundat in ceai.

Se pare ca originile Ochazuke incept din perioada Heian (794 – 1185), atunci cand locuitorii aveau obiceiul de a bea ceai si de a manca orez in acelasi timp. La mijlocul perioadei Edo (1603 – 1687), japonezii au inceput sa adauge diferite garnituri, cum ar fi prunele Umeboshi, somon gatit, icre de somon ikura, muraturi tsukemono.

Initial, apa se folosea in loc de supa, apoi a evoluat catre ceai, iar din secolul XX s-a trecut la dashi pentru o savoare mai pronuntata. Astazi, japonezii consuma in general ochazuke de orez cu ceai verde sau cu dashi, acompaniat de tsukemono (legume murate) sau de somon gatit si de alge nori.

Principalele lichide folosite pentru ochazuke sunt ceaiul verde sau ryokucha, ceaiul genmaicha, ceaiul hojicha, ceaiul sencha si supa dashi. Jamonezii mananca in general ochazuke la felul intai sau pentru a incheia o masa copioasa.

Acest amestec pentru ochazuke este foarte apreciat in insula Kyushu. Condimentul de baza este miso de orz maturat si transformat in pudra. Acest miso ii confera note bogate, tanice, fermentate, totul rotunjit de o salinitate delicata si echilibrata. Shiso vine cu prospetimea, susanul si arahidele ii confera rotunjime, kombu si fulgii de sardele si katshuobushi completeaza gustul umami.

Caracteristici produs:

  • Ingrediente: 51,70% miso de ORZ (ORZ, SOIA, sare, aspergillus oryzae), sos de SOIA (SOIA, GRAU, sare), pudra de ARAHIDE, 6% fulgi de BONITA uscata Katsuobushi, SUSAN macinat, SARDELE, 2,3% shiso, kombu, ceapa verde, ghimbir.   
  • Alergeni: contine gluten (grau, orz), soia, arahide, susan, peste.
  • Origine: Miyazaki, Japonia
  • Pachet: 16g
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina.
  • Producator: Hayakawa Shoyu Miso, Japonia

Mod de preparare ochazuke :

  • 100-150g de orez cald
  • 1 pachet de preparat pentru ochazuke
  • 150-200ml de ceai sencha rece/fierbinte sau de dashi fierbinte, ori chiar apa (fierbinte sau rece)
  • Se pune orezul intr-un bol incapator, se preseara deasupra pachetul cu preparat pentru ochazuke, se toarna lichidul fierbinte. Se savureaza.

 

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1554 kJ/371kcal
  • Grasimi: 15 g
  • din care, acizi grasi saturati: 3 g
  • Carbohidrati: 29 g
  • din care, zahar: 11 g
  • Fibre: 10 g
  • Proteine: 25 g
  • Sare: 15,2 g

Hayakawa Shoyu Miso

Hayakawa Shoyu Miso a fost creata in anul 1855, in era Meiji din Japonia. Are o istorie de peste 130 de ani pe parcursul careia intreprinderea a continuat sa evolueze impreuna cu timpurile, incercand mereu sa raspunda cerintelor pietei in constanta evolutie, dar fara a slabi dorinta de a produce cel mai bun gust posibil. Hayakawa Shoyu Miso isi doreste sa contribuie la cultura alimentara producand in fiecare zi alimente delicioase, sanatoase si utile atat oamenilor cat si comunitatilor.

Firma a aplicat intotdeauna cele mai inalte standarde de siguranta alimentara, iar recent a obtinut cea mai inalta certificare de siguranta alimentara din lume: FSSC22000.

Hayakawa Shoyu Miso, condusa de Kaworu HAYAKAWA, a saptea generatie, a inventat tehnologia pudrei de miso:

„Noi am continuat sa producem alimente fermentate de inalta calitate, cum ar fi miso si sos de soia, pentru a conserva gusturile locale incarnate in supa miso.

Miso are o cultura alimentara in fiecare regiune similara din punct de vedere al terroir-ului. Conceptul de terroir, specific vinului, in care strugurii din acelasi soi sunt cultivati pe soluri specifice fiecarei regiuni, iar aceste caracteristici sustinute prin fermentatia alcoolica dau vinuri complet diferite. 

Miso este similar acestui concept de terroir, dar caracterul local se exprima prin cultura locala formata de artizani. Fiecare regiune este mandra de „gustul local”, cum este miso de orez din Shinshu, miso de soia din Aichi, miso dulce de Kansai si miso de orz din Kyushu, suntem o intreprindere care pastreaza gustul satului Miyakonojo timp de sapte generatii. Ingredientele speciale, dar si indeile noastre in ceea ce priveste retelele, procedurile unice, metodele de conservare si resursele de apa sunt elemente importante ale fiecarui produs. Aceasta lunga traditie, ce se perpetueaza din timpuri stravechi si pana astazi, seamana cu arta contemporana.

Metoda Kyushu este mandria noastra. Fabrica este situata in sudul insulei Kyushu din Japonia. Cultura alimentara din Kyushu este reprezentata de bucataria bazata pe gustul dulceag. De aceea sosul de soia si miso sunt sunt mai dulci decat cele din in alte regiuni ale Japoniei.

Regiunea detine o cultura unica in care mucegaiul koji, o ciuperca de fermentatie esentiala in producerea de miso si de sos de soia, este deasemenea specializata in productia de miso de orz. In comparatie cu miso produs din orez decorticat, miso de orz contine nutrienti complecsi care ii confera o bogatie unica a gustului si aromelor.

Alimentele fermentate au un gust fascinant, umami - format din amidon si proteine descompuse.

Miso de orz contine mai putin amidon decat miso de orez decorticat. De aceea miso de orz, pe care il producem noi, este de fapt un aliment nu prea dulce, fata de complexitatea materiilor prime care il compun, ceea ce permite o mai buna percepere a aromelor.

Pudra de miso este o creatie imposibila:

Pudra de miso, care beneficiaza din plin de gustul UMAMI, a fost creata de catre Hayakawa Shoyu Miso cu ajutorul unei tehnologii unice.

Acest miso sub forma de pudra are aceeasi calitate ca si cel aprobat de  Miso Artists. Acest miso are enzimele permanent active, pe care corpul le digera si le absoarbe cu usurinta.

Noi ne dorim ca miso sa fie folosit mai mult in gastronomie, printr-un fusion cu alte ingrediente si preparate. Bineinteles, se poate folosi in supa miso, dar ne dorim sa fie folosit si impreuna cu branzeturi, condimente si deserturi.

Intalnirea cu condimente necunoscute ne ajuta sa realizam profunzimea tot mai crescanda a traditiilor noastre.

Pudra de miso ne ofera ocazia de a ne deschide orizonturile cultural-gastronomice.

Detalii speciale

Origine:
JP
Producator:
Hayakawa Shoyu Miso, Japonia
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs