Presa pentru Saba Oshizushi, din Lemn de Chiparos Hinoki, 24 x 6,7 x 3cm - Yamacoh, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNIS0521900

Producator: Yamacoh Co., Japonia

Info STOC: STOC FURNIZOR


31500 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Presa pentru Saba Oshizushi, din Lemn de Chiparos Hinoki, 24 x 6,7 x 3cm - Yamacoh, Japonia | Util in Bucatarie

Presa pentru Saba Oshizushi, din Lemn de Chiparos Hinoki, 24 x 6,7 x 3cm - Yamacoh, Japonia

Presa traditionala pentru saba oshizushi (sushi cu macrou presat), din chiparos hinoki, este perfecta de utilizat la pregatirea acestui preparat esential al bucatariei japoneze.

  • Dimensiuni: 24 x 6,7 x 3cm
  • Material: 100% chiparos hinoki (Chamaecyparis Obtusa).
  • Continut: 1 baza, 1 capac. 
  • Origine: Japonia
  • A nu se spala in masina de spalat vase.
  • 1 bucata.
  • Producator: Yamacoh Co., Japonia

Saba sushi sau sushi de macrou isi are radacinile in sushi Edomae (stil originar din Tokyo, din secolul XIX). Fleul de macrou se sareaza si apoi se marineaza in otet.

Desi specia de macrou japonez este usor diferita de cea europeana, macoul comun se preteaza perfect. Deseori criticata, cand este marinata cu otet, carnea de macrou capata o savoare complexa, bogata in umami, cu note marine si dulcegi datorita grasimii. Secretul reusitei unui bun saba sushi consta in prospetimea perfeta a pestelui deoarece carnea se degradeaza foarte repede. Pentru a o remedia, chefii japonezi practica tehnica shime saba ce consta din sararea puternica a fileurilor de macrou inainte de a le marina in otet de orez.

Pentru a elimina parazitii macroului se recomanda congelarea pestelui intreg timp de 48 de ore, inainte de filetare, urmata de filetare si marinare in otet. Apoi trebuie scoase oasele si se freaca carnea cu o buna doza de sare (nu pe partea cu piele) si se lasa pestele la uscat timp de 60 - 90 de minute, dupa care se spala delicat cu apa rece pentru a elimina toata sarea. Carnea trebuie sa fie destul de ferma deoarece sarea extrage excesul de umiditate.

Marinada folosita este un amestec de 80% otet de orez foarte bun si 20% apa rece. Marinada trebuie sa acopere complet fileurile. Daca fileurile de macrou sunt mici, se marineaza numai 20 de minute. Pentru fileurile mari marinarea dureaza dublu (40 de minute). Dupa marinare, fileurile trebuie clatite rapid cu apa si apoi sterse de umiditate. Apoi se infasoara individual, bine stranse, in hartie de copt, dupa care in folie de plastic alimentar, si se dau la frigider timp de 24 de ore.

Ulterior se dezambaleaza si se usuca bine cu prosoape de hartie, apoi se incepe decojirea primului strat de piele. Se umezesc peretii presei cu marinada, pentru a evita lipirea orezului. Se aseaza fileurile de macrou in forma, pe lungime, cu pielea in jos, apoi orezul preparate ca pentru sushi, se aseaza capacul deasupra si se preseaza puternic. Fantele laterale ale formei ajuta la taierea in portii egale inainte de demulare.

Detalii speciale

Producator:
Yamacoh Co., Japonia
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs