Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Presa pentru Tofu si Orez, din Lemn de Chiparos Hinoki, 17 x 12,3 x 10cm - Yamacoh, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISPTO

Producator: Yamacoh Co., Japonia

Info STOC: STOC FURNIZOR


34900 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Presa pentru Tofu si Orez, din Lemn de Chiparos Hinoki, 17 x 12,3 x 10cm - Yamacoh, Japonia

Aceasta mica presa traditionala este foarte utilizata de catre numeroase restaurante mici din Japonia sau chiar de catre persoanele particulare.

Coagulul de tofu este invelit in tul (tifon) alimentar si introdus in presa. Se aseaza apoi capacul peste tofu si o greutate se pune deasupra pentru a ajuta la scurgerea zerului rezidual din tofu. Se obtine astfel un tofu ferm, bun pentru prajit sau savurat ca atare.

Presa se poate folosi si pentru orez japonez, dupa ce a fost garnisit cu furikake sau alt ingredient, obtinandu-se astfel onigiri si oshizuki (sushi presat). Se utilizeaza aceeasi metoda de presare ca la tofu.

  • Dimensiuni: exterior: 170 x 123 x 100mm, interior:  145 x 101 x 88mm
  • Material: 100% hinoki (Chamaecyparis Obtusa).
  • Continut: 1 presa pentru tofu (din hinoki, lemn de chiparos), 1 panza, 1 panza de finisare. 
  • Origine: Japonia
  • A nu se spala in masina de spalat vase.
  • 1 bucata.
  • Producator: Yamacoh Co., Japonia

Presa pentru Tofu

Proprietati si caracteristici anti-bacteriene ale lemnului de chiparos (hinoki)

Chiparosul (hinoki) este un material utilizat si in temple si sanctuare, avand un parfum nobil si o fibra stralucitoare care-i confera un sarm aparte. In plus, dintre toate tipurile naturale de lemn, este cu certitudine cel mai rezistent la apa si poseda o excelenta rezistenta, elasticitate si durabilitate. 

Continutul de ulei esential al lemnului de chiparos are efect bactericid si repulsiv pentru insecte, de aceea anticii au avut intelepciunea de a folosi chiparosul pentru ustensilele de bucatarie care intrau in contact direct cu alimentele.

Recomandari inainte de utilizare

Inainte de orice trebuie eliminata aciditatea: se toarna apa intr-o cuva sau un bol si se adauga 2 sau 3 paharute de otet si se lasa la inmuiat presa de tofu timp de 1 - 2 ore. In loc de otet se poate folosi apa folosita de la spalarea orezului, care este usor opaca. Dupa inmuiere, se spala presa cu apa si se lasa la uscat intr-un loc lipsit de lumina.

Tesaturile trebuie spalate cu apa inainte de utilizare.

In cazul in care se constata aparitia yani (rasinei)

Chiar daca presa a fost spalata si uscata corect, uneori poate aprea un fel de murdarie sau ceva lipicios: inseamna ca s-a scurs rasina continuta in lemn. Aceasta rasina se numeste yani si este naturala si inofensiva. Se spune ca cu cat lemnul contine mai multa rasina, cu atat este mai rezistent. Daca rasina este deranjanta, se poate inlatura prin frecarea cu hartie abraziva sau cu etanol (de la farmacie).

Recomandari dupa utilizare, pentru intretinerea si pastrarea presei si a panzelor

  1. Recomandari pentru intretinerea si pastrarea presei

Daca se lasa presa mult timp la inmuiat in apa, exista riscul de grabire a imbatranirii lemnului care se va deforma sau decolora. De aceea, se recomanda clatirea rapida a presei dupa utilizare, scurgerea si uscarea cu grija, intr-un loc lipsit de lumina, inainte de depozitare. (Nu se depoziteaza in sac/punga de plastic). In caz de mucegaire sau de innegrire, se inmoaie o noapte in apa folosita la spalarea orezului, iar apoi se freaca cu o perie. Nu se foloseste detergent sintetic deoarece ar putea decolora sau deteriora lemnul.

  1. Recomandari pentru intretinerea si pastrarea panzelor

Fiind vorba de tesaturi ce intra in contact direct cu alimentele, dupa utilizarea presei, se spala bine cu detergent pentru a indeparta in totalitate okara (pulpa de soia) si laptele de soia. Apoi se lasa sa se usuce la soare si, dupa de s-au uscat bine, se pastreaza intr-un sac/punga de plastic. 

Detalii speciale

Producator:
Yamacoh Co., Japonia
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs