Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Pulled Pork, Fasii din Spata de Porc LiVar Coapta, Congelat, cca. 2,25g - Otto Gourmet

Pret aproximativ: 439 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG282
|  Producator: Otto Gourmet, Germania

439 Lei (TVA inclus)

Pulled Pork, Fasii din Spata de Porc LiVar Coapta, Congelat, cca. 2,25g - Otto Gourmet ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 195 Lei/Kg Spata de porc cu os afumata la cald  pana se desprinde...
+

Pulled Pork, Fasii din Spata de Porc LiVar Coapta, Congelat, cca. 2,25g - Otto Gourmet

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 195 Lei/Kg

Spata de porc cu os afumata la cald pana se desprinde de pe os si apoi desfacuta fasii. Delicioasa ca atare sau in sandwich-uri cu ketchup, salata coleslow, maioneza, muraturi, salata verde, dupa preferinta.   

Preparat dupa o reteta originala din sud-vestul SUA. 

  • Un preparat clasic de bbq
  • Foarte delicat, cu note subtile de fum
  • Din spata de porc
  • Gatit 12 ore la smoker 

Rasa de porc negru LiVar, aproape disparuta, provine din Olanda, fiind apreciata pentru carnea extrem de gustoasa si frageda, cu infiltratii de grasime. Porcul LiVar este un metis intre mai multe rase de porci: porcul domestic olandez, porcul german Schwäbisch Hällische, porcul englezesc Essex-Saddleback si porcul american Duroc. Este o rasa de porc cu carnea gustoasa si grasime intramusculara. Porcii sunt crescuti in libertate, la manastirea Lilbosch din Echt in Limburg, similar celor din Spania si Italia, de unde si gustul intens si natural al carnii.    

Mod de pregatire

Dupa decongelare, se scoate din saculetul vidat si se incalzeste intr-o cratita, la foc mic. 

  • Ingrediente: 97% carne de porc LiVar, mirodenii, zahar brun de trestie, sare de mare, fum.   
  • Crescator: Frans de Rond - LiVar
  • Origine: Limburg, Olanda
  • Rasa: LiVar Klosterschwein
  • Alimentatie: cereale cultivate local, furaje pur vegetale
  • Maturare: 1 zi la aer
  • Transa: spata
  • Structura: frageda
  • Pregatire: incalzire
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 2,25Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 2,25Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate

A se pastra congelat (min. -18OC). Nu se recongeleaza dupa decongelare. 

Producator: Otto Gourmet, Olanda 

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 565 kJ/135kcal
  • Grasimi: 4,9 g
  • din care, acizi grasi saturati: 1,9 g
  • Carbohidrati: 1,9 g
  • din care, zahar: 1,5 g
  • Proteine: 21 g
  • Sare: 1,3 g 

Porcul LiVar

Numele LiVar vine de la abrevierea pentru Limburgse Varken, care inseamna porc olandez de Limburg. Frans de Rond creste acesti porci, in regiunea Limburg, in libertate, la manastirea Lilbosch din Echt. Calugarii cistercieni cresc aici porci si vaci de peste 180 de ani. Aici, porcii se pot balaci in noroi, alearga pe terenurile manastirii si se intorc seara in cocinele pardosite cu paie, pentru somn.     

Porcii LiVar sunt hraniti numai cu cereale crescute in regiunea olandeza Limburg si cresc in conditii naturale. Carnea este marmorata si are gust placut si natural. Datorita marmorarii fine si grasimii intramusculare, carnea ramane suculenta si frageda la gatit. 

Carne de porc cu gust - inapoi la vechile rase

In cautarea unui mediu autentic in care sa creasca porcii LiVar, intr-un mod adecvat rasei, in care sa se poata misca si balaci in libertate, fermierul Frans de Rond a optat initial pentru Manastirea Lilbosch in regiunea olandeza Limburg, de unde si denumirea de porc de manastire. Porcii LiVar sunt nepretentiosi si rezistenti la boli, indiferent de vreme. Acum exista si alte familii regiunea Limburg din Olanda care cresc porci LiVar.

Porcii sunt sacrificati la varsta de 10 – 11 luni si greutatea de aproximativ 120Kg. Din caracteristica porcilor LiVar de a stoca grasime la nivel intramuscular, in combinatie cu hranirea lor cu cereale, rezulta o carne unica. Ramane frageda si suculenta dupa gatire, este marmorata si are gust intens, natural si foarte placut.   

Boston Butt - spata cu ceafa

Boston Butt se compune din muschi, grasime, tendoane, tesut conjunctiv si oase. Este un preparat  de bbq clasic in sud-vestul Americii. US Boston Butt original contine, pe langa spata, si o parte din ceafa. Dupa gatirea la fum cald, este desfacut imediat in fasii - de unde denumirea “pulled pork”.

Denumirea transei vine de la metoda originala de transport: piesele de carcasa de porc erau transportate in cutii denumite “butts” in portul din Boston. Dar piesele nu se potriveau intotdeauna cu cutiile si trebuiau decupate; asa ca, mai mult sau mai putin din intamplare, a rezultat transa cunoscuta acum ca Boston Butt.    

Reteta:

Boston Butt - 'Pulled Pork' din spata de porc 

Ingrediente:

  • Spata de porc LiVar – Boston Butt (Art. nr. OG6655)
  • 1 lingura Pink Crystal Salt Flakes (Art. nr. OG8028)
  • Un Rub in functie de gust
  • Smoky Low & Slow BBQ Sauce (Art. Nr. OG8094)
  • Ulei de nuci
  • Ketjap Manis
  • Balsamico maturat
  • Fulgi de sare 

Carnea frageda si suculenta, din spata de porc, este o piesa clasica pentru preparatele de tip bbq din sud-vestul SUA. Carnea cu fibre fine se desface manual in fasii, cat este inca fierbinte, de unde si denumirea de “pulled pork”. 

Mod de preparare:

Se dezgheata spata de porc in frigider, timp de 2 zile si se scoate cu 30 de minute inainte de preparare.

In functie de gust, se mai poate inlatura din grasime. 

Se presara, in mod generos, amestecul de mirodenii (rub/marinada uscata) impreuna cu lingura de sare peste intreaga piesa si se maseaza bine pentru a se impregna in carne.

Se infasoara spata strans in folie de plastic si se lasa la marinat timp de 24 de ore, la rece. 

Se incinge smoker-ul prin metoda Jim Minion: se pun carbunii neaprinsi in camera de ardere a smoker-ului, se face o adancitura in centru, se pun cateva surcele de lemn in aceasta adancitura, se deschid clapetele de tiraj atat sus cat si jos. Se aprind cativa carbuni separat si, dupa ce sunt acoperiti in proportie de 70% de o cenusa gri, se pun in adancitura din carbunii neaprinsi aflati in smoker. Se pune capacul. Cand temperatura a ajuns la 90oC, se reduce tirajul cu 25% atat sus cat si jos. Se lasa sa ajunga la 100 - 110oC si se ajusteaza tirajul pentru a stabiliza temperatura. 

Se tempereaza carnea. Dupa ce smoker-ul a ajuns la temperatura dorita, se aseza carnea pe gratar, de preferat cu partea grasa in sus; se poate introduce langa carne si o tavita de aluminiu cu apa (pentru a evita deshidratatrea).

In functie de gust, pentru aromatizare se pod presara pe jar chips-uri din diferite esente de lemn.

Se afuma la cald timp de circa 16 ore. Se pot adauga carbuni din cand in cand, daca este necesar. 

Carnea este gata cand ajunge la temperatura de 85 - 92oC in centrul termic. 

Se transfera carnea fierbinte intr-o tava si se desface in fasii cu doua gheare pentru pulled pork (Art. nr. B46928) sau, traditional, direct cu mainile. 

Se asezoneaza cu cateva picaturi de ulei de nuca, ketjap manis, balsamico maturat si fulgi de sare si se picura cu un sos bbq clasic.

Pret aproximativ:
439 Lei
Producator:
Otto Gourmet, Germania

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei

AVANTAJE

Profita de Reduceri