Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Ribeye de Vita Wagyu, Kobe Wagyu Beef Ribeye, Congelat, cca. 2,7Kg - Japonia

Pret aproximativ: 5832 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG50130

5.832 Lei (TVA inclus)

Ribeye de Vita Wagyu, Kobe Wagyu Beef Ribeye, Congelat, cca. 2,7Kg - Japonia ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 2160 Lei/Kg Antricot (Entrecôte) de vita wagyu de Kobe (BMS...
+

Ribeye de Vita Wagyu, Kobe Wagyu Beef Ribeye, Congelat, cca. 2,7Kg - Japonia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

  • Pret brut: 2160 Lei/Kg

Antricot (Entrecôte) de vita wagyu de Kobe (BMS 6/7): un ribeye uimitor, Beef Marbling Score de 6 - 7 indica faptul ca este vorba de o carne densa cu textura fina. Are o marmorare incredibila care-i confera o cremozitate deosebita. Parca am savura un nor… un nor de carne de vita! 

  • Kobe Wagyu Originara din Japonia
  • Ribeye: the ultimate steak!
  • Marmorare perfecta
  • Gust umami incredibil 

Ribeye de vita japoneza originala de Kobe. Carnea este foarte savuroasa, frageda si totusi ferma la mestecat. Datorita marmorarii intense cu grasime, Kobe Beef Ribeye ramane extrem de suculenta dupa frigere.

Aceasta carne, datorita marmorarii intense cu grasime, este foarte satioasa: 500g sunt suficiente pentru 4 - 6 persoane. 

  • Crescator: fermieri din Hyogo
  • Origine: Japonia
  • Regiune: Hyogo
  • Rasa: Tajima
  • Alimentatie: iarba, paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz, tarate de grau, apa de izvor
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: Antricot
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa 
  • Pachet (piesa intreaga, ambalat in vid): cca. 2,7Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 2,7Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate

A se pastra congelat (min. -18OC). 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Ce este un ribeye steak?

Ribeye este o transa de carne cu forma oval-rotunda ce provine din partea dorsal-frontala a animalului. In Franta este denumit Entrecôte. Se transeaza intre a sasea si a doisprezecea coasta si este compus din una din grupele de muschi cele mai folosite ale animalului, fiind ideal pentru frigere rapida.   

Cum arata un ribeye?

In multe descrieri ale ribeye-ului, sfera centrala de grasime este considerata o caracteristica si echivalata cu un “ochi” (eye). Dar, de fapt, “ochiul” este un muschi cu aspect de oval care, la o privire mai atenta, seamana cu un ochi. Caracteristica acestui steak este faptul ca se compune, in mare, din trei tipuri de muschi care formeaza intreaga piesa: longissimus dorsi, spinalis dorsi si complexus.

In mijloc - acoperit de calota bogata in tesut conjuctiv (spinalis dorsi - cunoscatorii il considera cea mai buna transa posibila pentru steak; fr. calotte de boeuf, eng. ribeye cap/”butcher butter”: “the richest, butteriest, tenderest, beefiest steak”) - se afla cel mai mare muschi, miezul ribeye-ului (longissimus dorsi).

Se stie ca ribeye este unul dintre cele mai savuroase steak-uri disponibile, iar muschiul de vita (tenderloin) este cel mai fraged. Ei bine, calota de ribeye (ribeye cap) are tot ce-i mai bun din ambele: toata savoarea si suculenta ribeye-ului, cu fragezimea muschiului de vita!

Cel mai mic muschi (complexus) are forma conica, se afla in partea dinspre coasta, contine mai putina grasime si mai mult tesut conjunctiv. 

Ce gust are un ribeye steak?

Muschii folositi intens au o marmorare intramusculara intensa. Ribeye provine dintr-o zona cu cele mai folosite grupe de muschi ale vitei. In consecinta, vinisoare fine de grasime travereseaza carnea si fac ca friptura sa fie suculenta. Ribeye are textura oarecum robusta si este preferat, in general, de barabati. 

Care este diferenta intre Entrecôte si Ribeye?

Chiar daca este o diferenta mica, antricotul (Entrecôte) si ribeye nu sunt identice. Prima diferenta este originea. Entrecôte, dupa cum sugereaza si numele, provine din Franta. Este taiat din zona centrala a coastelor, intre garf si vrabioara. Ribeye este o transa cu originea in SUA si este taiat din zona mai dinspre vrabioara a coastelor. Totusi, in Europa, in ultimii ani, ambele transe au inceput sa convearga din ce in ce mai mult astfel incat cu greu se mai face diferenta dintre entrecôte si ribeye. 

Tajima - Kobe & Ozaki Beef

Cea mai buna si probabil cea mai scumpa carne de vita din lume provine de la rasa japoneza Tajima Ushi (Tajima = rasa, Ushi = vita neagra). Este o rasa foarte putin cunoscuta, are dimeniuni destul de mici dar este carnoasa, si a fost initial folosita ca animal de povara pe campurile de orez si la minerit, pana acum 150 de ani. Neparasind niciodata regiunea, nicio natiune din afara Japoniei nu a stiut de existenta ei. Wagyu este alt nume binecunoscut al vacilor negre japoneze (Wa = Japonia, gyū = vita).  

Deasemenea, religia Budista a interzis consumul carnii de vita, interdictia fiind ridicata oficial in perioada Meji, la finalul secolului XIX. In 1868, odata cu intronarea imparatului Meji, a inceput deschiderea Japoniei catre societatea occidentala. Pe 1.01.1869 Japonia s-a deschis catre vest, prin portul Kobe, denumirea Kobe Beef devenind sinonima cu carnea din rasa de vita Tajima Ushi.  

Totusi, putin stiu ca vita Kobe este una dintre multele rase de vita japoneza. Denumirea Kobe Beef este protejata legal si este rezervata exclusiv pentru rasa neagra Wagyu care provine din prefectura japoneza Hyogo, al carui centru administrativ este orasul-port Kobe. Daca animalele provin din alte prefecturi sau regiuni din Japonia, de exemplu Ozaki Beef, pot purta doar denumirea corespunzatoare. 

O marmorare care se topeste in gura

Carne de vita Kobe originala provenita de la abatorul certificat EU din Shinnosuke Murakami, de langa Kobe, in Prefectura Hyogo. Rasa de vita Tajima este crescuta in ferme mici din regiunea Kobe. Aici, vitele Wagyu traiesc in libertate timp de opt pana la doisprezece luni, mancand iarba si band apa de izvor. Apoi sunt transferate in grajduri deschise, timp de 20 de luni, si hranite cu un amestec special din paie de orez, soia, cereale insilozate, porumb, orz si tarate de grau.  

Wagyu Beef originala din Japonia poate fi vanduta de numai 281 comercianti din intreaga lume. Aceasta retea este coordonata de “Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association“ - asociatia furnizorilor de carne de vita japoneza din Prefectura Hyogo. Patru dintre acesti 281 de comercianti se afla in Europa. 

Cu cateva exceptii - cativa crescatori din Australia si Europa s-au dedicat cresterii vitelor din rasa Wagyu in ultimii ani - importul rasei pure Wagyu sau a geneticii de Wagyu in UE a fost strict prohibit. Abia in anul 2013 trei abatoare din Japonia au fost certificate conform standardelor de siguranta alimentara si de calitate ale UE astfel incat carnea de vita Wagyu sa poata fi exportata in Vest. 

Pret aproximativ:
5832 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri