+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Rigatoni No.28 - Paste de Gragnano I.G.P., 500 g - Pastificio dei Campi, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Rigatoni No.28 - Paste de Gragnano I.G.P., 500 g - Pastificio dei Campi, Italia

BOS 39079

 

Pret: 49,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Rigatoni No.28 - Paste de Gragnano I.G.P., 500 g - Pastificio dei Campi, Italia

 

Rigatoni No.28 sunt paste tubulare, din grau dur. Au fost produse in special pentru nordului Italiei, excelente cu ragú alla Bolognese sau cu pajata (pagliata).

Pastele Gragnano sunt certificate IGP, din anul 2010, datorita microclimatului special in care sunt produse.

Pastificio dei Campi ia nastere in anul 2007 ca urmare a initiativei si dorintei de inovare ale tinerilor proprietari ai traditionalului producator Pastificio di Martino, fondat in Gragnano in anul 1912. Aceasta mica intreprindere, situata intr-o zona cu adevarat magica pentru obtinerea pastelor, nu produce decat maximum 30 de chintale zilnic, fiind o gama de paste in editie limitata, destinate unui public gourmet, ca un simbol al artei culinare italiene.

Calitate fara compromisuri, un produs ce respecta mediul si oamenii care-l produc. De aceea s-a implementat un sistem ce permite trasabilitatea fiecarui pachet de Pasta dei Campi, din faza de boaba de grau dur, folosit pentru producerea semolinei, pana la ambalarea finala.

Totul incepe de la graul dur. Pentru Pasta dei Campi se foloseste numai grau de provenienta italiana, recoltat de pe o raza de maximum 250 Km de Gragnano, din zone cu traditie cum ar fi Puglia, Basilicata, Molise sau Irpinia. Acest grau dur are un continut proteic de cel putin 14%, fata de o medie de 10,5% pentru pastele obisnuite. Acest tip de grau este foarte rar si echivaleaza cu 0,5 - 0,7% din productia totala de grau din Italia.

Pentru pregatirea aluatului este nevoie de un echilibru perfect intre mai multi factori: temperatura apei, finetea semolinei, conditiile climatice.

Un alt factor determinant pentru calitatea pastelor este extrudarea prin filiere de bronz. Acest material, in contact cu aluatul, ajuta la obtinerea unei suprafete rugoase care favorizeaza aderarea sosului. Aceasta rugozitate, in Gragnano, se numeste “arraggiatura” (furie), sugerand ca un anumit grad de tensiune este benefic: fara ea produsului i-ar lipsi caracterul, iar daca ar fi prea multa pastele ar deveni prea “furioase” si ar rezulta un preparat culinar necorespunzator.

Apoi, este uscarea. Pasta dei Campi este uscata lent (intre 28 si 60 ore in functie de forma, fata de 3-5 ore pentru pastele industriale), la temperatura scazuta, pentru a pastra nealterata toata savoarea graului.

In final, ambalarea se realizeaza manual pentru a evita denaturarea pastelor care ar deveni evidenta la gatit.

Rezultatul combinarii elementelor de mai sus este reprezentat de aceste paste de calitate absoluta.

Ingrediente: faina de grau dur, apa.

Timp de fierbere: aprox. 9 minute.

Pachet: 500 g

A se pastra la loc uscat si racoros.

Producator: Pastificio dei Campi, Italia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115