Roastbeef (Ramstec/Rumpsteak/Strip Loin), Hereford, Dry-Aged, Congelat, cca. 4,5Kg - Irlanda

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG312HRDA45

Greutate aproximativa: 4.5Kg

Pret/kg: 439Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


1.97560 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Roastbeef (Ramstec/Rumpsteak/Strip Loin), Hereford, Dry-Aged, Congelat, cca. 4,5Kg - Irlanda | Carne si Preparate din Carne

Roastbeef (Ramstec/Rumpsteak/Strip Loin), Hereford, Dry-Aged, Congelat, cca. 4,5Kg - Irlanda 

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Irish Hereford Prime roastbeef este o adevarata delicatesa. Se poate pregati la gratar sau la tigaie, este suculenta si plina de savoare.

Gustul are note de alune de padure, iar textura este onctuoasa. Este preferata de doamne.

  • Maturat uscat 21 de zile
  • Foarte gustos
  • Suculent si fraged

Gradele de gatire a fripturii de vita in functie de temperatura din centrul termic:

Rare (in sange): 45 - 50°C

Medium rare (mediu - spre in sange): 50 - 54°C

Medium (mediu): 54 - 56 ° C

Medium well (mediu - spre bine facut): 56 - 60°C 

  • Pachet: cca. 4,5Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 4,5Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.  

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in folie.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid.

  • Crescator: asociatia crescatorilor din Irlanda
  • Origine: Irlanda
  • Rasa: Herford
  • Alimentatie: iarba
  • Maturare: 21 de zile Dry-Aged
  • Transa: lombara
  • Structura: fara os
  • Recomandari: gratar, tigaie, temperatura joasa, sous vide.

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Din Martie pana in Octombrie vitele Irish Hereford pasc iarba proaspata de pe pasuni. Carnea este maturata uscat timp de 21 de zile, un proces special de maturare in care carnea se matureaza pe os.

La dry-aging carnea nu se dezoseaza, ci se matureaza in carcasa. Dupa sacrificare, cele doua jumatati ale carcasei de vita sunt racite de la 37oC la 7oC (cu 1 grad pe ora). Apoi sunt taiate in sferturi, iar spatele este transat separat. Astazi numai piesele de cea mai buna calitate din zona spatelui sunt folosite in procesul complex de maturare uscata. Ribeye (antricot), Strip Loin (vrabioara), T-Bone si Porterhouse sunt atarnate in camerele de maturare in conditii controlate de umiditate (85%) si temperatura (2oC) timp de 21 de zile. Rezulta o carne suculenta si savuroasa care se gaseste numai in cele mai bune steakhouse-uri din SUA si UK.  

Antricotul este o piesa din partea anterioara a spatelui, fiind cunoscuta si ca ribeye. Este una dintre cele mai solicitate grupe de muschi si este ideal pentru frigere rapida. Este caracterizat, nu asa cum se crede, de ochiul de grasime (deseori nu foarte proeminent), ci de cele trei sau patru tipuri de muschi care compun piesa. Insertiile fine de grasime din ribeye confera suculenta carnii si gust excelent. Este piesa favorita a barbatilor amatori de carne. 

Asociatia crescatorilor din Irlanda/Carne gustoasa din insula verde

In anii 1990 un grup de crescatori de vite irlandezi s-au organizat in asociatia crescatorilor “Irish Hereford Prime” pentru o mai buna promovare a rasei Hereford impreuna cu “Irish Hereford Breed Society”. Ivor Deverell de la “Irish Hereford Prime” detine un total de 110 vite si 4 tauri de reproducere pe cele 520 de hectare ale fermei din Geashill, langa Tullamore, in County Offaly, unde animalele traiesc afara tot timpul anului. Cresterea vitelor din rasa Hereford are o lunga traditie in familia lui Ivor: tatal sau este membru fondator al “Irish Hereford Breed Society”, iar bunicii sai au pus bazele fermei atunci cand au primit doua vaci Hereford cadou de nunta, acum mai bine de 70 de ani. 

Rasa de Vite Hereford

Rasa Hereford a fost recunoscuta inca din secolul XVII, fiind originara din regiunea Herefordsshire (orasul Hereford este situat in vestul Angliei, in apropiere de Tara Galilor). Conditiile climatice ideale din Irlanda permit tinerea vitelor afata incepand cu luna martie si pana in Octombrie. Umiditatea ridicata din aer – in Irlanda ploua constant – confera suculenta ierbii si o pastreaza verde, formand baza ideala de furajare.  

Irish Beef Hereford Prime provine de la o comunitate de crescatori care, de peste 10 ani, s-au angajat sa livreze carne premium. Animalele si carnea sunt supuse unor criterii stricte de calitate in ceea ce priveste pedigree-ul, varsta de sacrificare si marmorarea carnii. Numai circa 250, din 7000 de animale sacrificate saptamanal, intrunesc aceste criterii.  

Ce gust are carnea de vita Hereford?

Vacile Irish Hereford Prime se hranesc in exclusivitate cu iarba cu un continut ridicat de fier, iar carnea are culoare rosu-intens. Carnea se caracterizeaza prin finetea fibrelor, gustul intens si fragezime.  

De ce este carnea de vita Hereford asa speciala?

Carnea de vita Irish Hereford Prime provine de la o comunitate de crescatori din Irlanda, care s-au asociat in anii ’90 si care sunt preocupati de calitatea carnii de vita crescuta in libertate, selectand numai exemplarele de vita Hereford pur-sange cele mai promitatoare.  

Stiati ca?

Rasa de vite Hereford este cea mai raspandita din lume. 

Roastbeef/rumpsteak/strip loin

Roastbeef provine din zona lombara si mai este cunoscut ca ramstec, strip loin, (New York) strip steak. Indiferent de denumire, piesa se poate recunoaste datorita marginii proeminte de grasime. Dupa muschiul file, roastbeef-ul este una dintre cele mai cautate piese din carne de vita, fiind foarte apreciata de catre doamne. Roastbeef-ul cu os se numeste strip loin bone in sau club steak. T-bone si Porterhouse au o portiune de muschi file pe cealalta parte a osului.    

Exste vreo diferenta intre roastbeef si rumpsteak?

Rumpteak sau strip loin sunt transate din roastbeef. Roastbeef este denumirea piesei lombare a animalului, din care se transeaza rumpsteak-ul. Deci nu exista nicio diferenta intre rumpsteak si roastbeef in cee ce priveste carnea, ci numai in modul de transare: roastbeef = piesa intreaga, rumpsteak = steak-uri transate din roastbeef. Roastbeef-ul are o calota de grasime, iar steak-urile taiate din el au si ele o margine clara de grasime care confera fripturilor o suculenta deosebita la frigere. 

Cum se prepara un steak din roastbeef?

Margine clar vizibila de grasime este tipica pentru acest steak. NU trebuie indepartata inainte de frigere, ci numai crestata in cateva locuri. Inciziile sunt necesare pentru ca steak-ul sa nu se curbeze la frigere si astfel sa se gateasca neuniform. Numai marginea de grasime se cresteaza, nu si carnea. Este important sa ramana grasimea pe carne in momentul prepararii pentru a-i conferi savoare si suculenta. In plus, grasimea este cel mai bun purtator de gust!

Uleiul de rapita sau uleiul de floarea soarelui rafinat pot fi folosite le prajit deoarece rezista la temperaturi inalte. Se poate folosi si unt clarifiat care confera fripturii note placute de unt. Ca garnituri, o salata crocanta sau cartofi cu rozmarin merg foarte bine. Steak-ul se poate felia si folosi intr-un steak sandwich delicios. Totusi, este si va ramane clasic ca roastbeef-ul sa se serveasca rece, taiat felii subtiri, cu sos tartar.  

Carnea se scoate din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de gatire astfel incat sa ajunga la temperatura camerei si sa se friga uniform. Se recomanda folosirea clestelui de bucatarie sau a spatulei pentru a intoarce friptura, inteparea cu furculita duce la pierderea sucurilor si la uscarea carnii.

Dupa gatire este importanta odihnirea fripturii pentru distribuirea uniforma a sucurilor si pentru a nu pierde suc la feliere. Se asezoneaza cu putina sare de mare si friptura este gata.   

Ce gust are roastbeef?

Steak-ul are un continut ridicat de grasime, de unde si gustul specific intens. Tot datorita grasimii roastbeef-ul se poate matura. Se recomanda gradul de gatire rare (in sange) sau mediu spre in sange pentru a-i aprecia savoarea pe deplin. Bine facuta isi pierde gustul deoarece va fi mai putina grasime si se va intari. Roastbeef-ul este perfect pentru preparare la minut, dar nu este pretabil pentru tartar deoarece structura sa nu este suficient de fina.  

Detalii speciale

Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
4.5Kg
Pret/kg:
439Lei

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs