Salep Original Pur (Orchis Mascula), Pudra, 80g - Hellenic Nature

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
HNSBA-SALE-80

Producator: Hellenic Nature Shop, Grecia

Info STOC: IN STOC


18500 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Salep Original Pur (Orchis Mascula), Pudra, 80g - Hellenic Nature | Alte Ingrediente de Patiserie

Salep Original Pur (Orchis Mascula), Pudra, 80g - Hellenic Nature

Pudra de salep pur se foloseste in general pentru inghetata (dondurma, kaimaki), dar poate fi folosita foarte bine si pentru salep cald. I se mai spune si salepi, sahlab sau sahlep.

Fara aditivi ori agenti de umplutura. Are savoare intensa, cu accente de șodou (chaudeau), ienupar si Masala chai. 

Salep este o pudra din tuberculii (radacini) uscati ai unei orhidee salbatice din genul Orchis Mascula care creste numai in flora spontana (in romana i se spune gemanarita, sculatoare, limba-cucului sau untul-vacii). Acesti tuberculi contin polizaharide amilacee hranitoare, denumite glucomannan, care-i confera consistenta si textura cremoasa.

Faina de salep se foloseste la bauturi si deserturi, iarna fiind o bautura traditionala in special in Turcia, Grecia, Albania, Iran, India si Orientul Mijlociu. S-a consumat si in Romania odata cu aparitia domniilor fanariote (inceputul sec. XVIII). 

Se foloseste la gatit si in bauturi fierbinti inca de pe vremea romanilor (care-l denumeau priapiscus/satyrion) si a bizantinilor, cand era considerat un afrodisiac. Denumirea araba este probabil prescuratrea de la ḵuṣā aṯ-ṯaʕlab (خُصَى الثَعْلَب) care inseamna “testiculele vulpoiului”.

In Imperiul Otoman era administrat fetelor de maritat pentru a le face mai rotofeie inainte de nunta si pentru a naste baieti (Sernikovotan - planta care da femeilor copii de sex masculin).

Denumirea stiintifica a salepului, Orchis Mascula, se leaga de mitul antic grecesc al lui Orchis - fiul unei nimfe si al unui satir. El a fost unul dintre discipolii lui Dionysos sau Bacchus, anticul zeu greco-roman al vinului si al petrecerilor, precum si al fertilitatii, teatrului si al extazului religios.  

In timpul festivitatilor in onoarea lui Bacchus, Orchis a comis sacrilegiul de a atenta la pudoarea unei preotese. Ca pedeapsa a fost transformat intr-o planta umila si neroditoare, dar cu radacinile semanand cu testiculele barbatilor, de unde si denumirea. Theophrastus, un botanist si biolog antic grec, a fost primul care a folosit numele stiintific Orchis pentru aceasta Orhidee datorita formei bulbilor si a mitului care o insoteste. 

Aceasta orhidee salbatica nu se cultiva, ci creste numai in stare salbatica. In Grecia, bulbii sunt recoltati pe timpul verii, din zona muntilor Pind si Rodopi, iar apoi sunt uscati si macinati sub forma de pudra.

Pentru a obtine 1Kg de pudra de salep trebuie sa se recolteze intre 1000 si 4000 de tuberculi de orhidee. Si dureaza 7 - 8 ani pentru ca tuberculii sa ajunga la maturitate pentru a fi folositi in productia de salep.  

Salep este o excelenta bautura cu efect emolient, ce incalzeste, tonifica si da senzatia de satietate, perfecta pentru zilele friguroase de iarna. 

  • Ingrediente: 100% salep (pudra din tuberculi de orchis mascula).
  • Origine: Grecia 
  • Pachet: 80g 
  • A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina.
  • Produs pentru: Hellenic Nature Shop, Grecia

Reteta Salep Cald:

  • 1 lingurita (cca. 4g) salep
  • Zahar (brun) dupa gust (cca. 2 ½ linguri) sau miere
  • 750ml lapte integral (sau lapte de migdale)
  • (pentru o varianta mai concentrata se poate folosi 1 lingurita cu varf (cca. 7g) de salep la 500ml lapte integral). 

Se amesteca salepul cu zaharul.

Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu baza groasa, cand incepe sa fiarba se lasa focul mic si se adauga, putin cate putin, combinatia de salep cu zahar, amestecand rapid cu telul. Se da din nou in fiert si se lasa iar focul mic, amestecand constant. Se vantura cu polonicul pentru a obtine o textura mai fina si aerata.

In functie de gust, se poate adauga in cratita un baton de scortisoara de Ceylon, cuisoare sau vanilie.

Se continua fierberea la foc mic, amestecand pe fundul vasului pentru a nu se lipi, pana devine ca o smantana lichida (cca. 15 - 20 de minute). Se vantura cu polonicul si se da iar in fiert.

Se bate putin cu telul pentru a deveni spumos.

Se toarna in cesti si se poate presara cu pudra de scortisoara.

In Liban si Egipt, la final, se mai adauga si apa de trandafiri, in Grecia pudra de ghimbir, iar in Israel fistic maruntit sau nuci presarate pe deasupra.

Uneori se mai pot adauga si nucsoara macinata, pudra cardamom, mastic si chiar boia de ardei iute.

Se serveste langa fursecuri sau cornulete. 

Reteta Inghetata de Salep:

  • 1 lingura salep
  • 1 litru lapte integral
  • 200g zahar
  • 120ml frisca lichida
  • 1 albus de ou 

Se amesteca salepul cu zaharul si se adauga in laptele rece. Se pun la fiert amestecand continuu. Se lasa sa fiarba 15 - 20 de minute amestecand in mod regulat.

Se adauga frisca lichida si se amesteca timp de un minut.

Se transfera intr-un bol care se aseaza intr-un recipient cu apa si cuburi de gheata, amestecand pana se raceste complet. Sau se foloseste o cratita solida care a fost pusa in congelator cu cateva ore inainte. Cand amestecul a ajuns la temperatura camerei, se bate spuma albusul de ou si se adauga in compozitie.

Se toarna compozitia in masina de inghetata si se urmeaza instructiunile producatorului acesteia.

Detalii speciale

Origine:
GR
Producator:
Hellenic Nature Shop, Grecia
Info STOC:
IN STOC

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs