+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Sare cu Silitra, Sel Nitrité /Curing Salt, pentru Conservarea Mezelurilor, 1 Kg - BOS Food, Germania
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Sare cu Silitra, Sel Nitrité /Curing Salt, pentru Conservarea Mezelurilor, 1 Kg - BOS Food, Germania

BOS 12702

 

Pret: 35,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Sare cu Silitra, Sel Nitrité /Curing Salt, pentru Conservarea Mezelurilor, 1 Kg - BOS Food, Germania

Clorura de Sodiu cu 0,4 - 0,5% Silitra.

Sarea cu silitra este compusa din 99.5% sare de bucatarie si maximum 0.5% silitra. Este o sare fina cu un continut de nitrit foarte bine dozat. Producerea acestei sari este supusa unui control oficial foarte strict.

Sarea cu silitra pentru conservarea sau maturarea preparatelor din carne este baza tuturor tipurilor de mezeluri de calitate. Nici cele mai bune condimente si tehnologii nu pot compensa folosirea sarurilor pentru maturare/conservare de calitate inferioara!

Se foloseste la produsele din carne traditionale, conservate prin inserare in solutie de saramura, in cele conservate prin uscare si pentru peste marinat. Deasemenea, se foloseste si la conservele din carne sau foie gras si chiar in unele branzeturi.

Sarea cu Silitra pastreaza culoarea naturala a carnii!

E un conservant utilizat (si recomandat) cu mult inainte de aparitia mancarii industriale.

Ajuta la fragezirea produselor conservate.

Este indispensabila la producerea mezelurilor si carnatilor.

Sarea cu silitra este o sare speciala ce are patru functii principale:

  • stabilizeaza culoarea rosie a carnii (formand, in combinatie cu mioglobina, un pigment de culoare rosie, nitrosomioglobina, care participa la pastrarea aspectului proaspat al produselor conservate);
  • dezvoltarea aromelor;
  • protejeaza contra bacteriilor periculoase (botulinus);
  • protejeaza grasimile impotriva oxidarii (rancezirii).

Multe produse din carne  nu pot fi obtinute fara sarea cu silitra.

Sarea cu silitra este considerata un produs de "uz alimentar limitat". In mezelarie, inlocuieste sarea obisnuita.

Dozaj recomadat:

  • Metoda uscata: amestec usat pentru presarat pe exteriorul bucatilor mari de carne (45 g sare cu silitra si 1 g zahar la 1 Kg de carne);
  • Metoda umeda (saramura): amestec pentru macerarea bucatilor mari de carne (saramura 12 - 15%, ex: 45 g sare cu silitra pentru 3 litri de apa);
  • Pentru carnati, mezeluri, foie gras etc.: maximum 30 g sare cu silitra/Kg (daca s-ar folosi o cantitate mai mare, preparatele ar rezulta prea sarate).

Pachet: 1000 g

A se pastra la loc uscat si racoros.

Ingrediente: Sare, antiaglomeranti E535 si E500, conservant: E250 (nitrit de sodiu).

Poate contine urme de gluten, ou, arahide, soia, lapte, nuci, telina, mustar, susan si lupin.

Producator: BOS Food, Germania

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 885,00 Lei

  Pret: 65,00 Lei

  Pret: 25,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115