Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Sare cu Usturoi Rosu (Sale & Aglio di Vessalico), 100g - Rossi 1947, Italia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PRV-146

Producator: Rossi 1947, Italia

Info STOC: IN STOC


6600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Sare cu Usturoi Rosu (Sale & Aglio di Vessalico), 100g | Sare aromatizata

Usturoiul rosu de Vessalico a fost liofilizat (deshidratat total la temperatura negativa) pentru a-si pastra complet caracteristicile organoleptice, mentinandu-si toate principiile active. Apoi a fost amestecat cu sare de mare artizanala de Trapani, obtinuta prin evaporare naturala. 

Fara arome adaugate, fara conservanti si fara coloranti. Toata savoarea este naturala.

Sarea cu usturoi de Vessalico este ideala pentru a conferi aroma preparatelor, fara a le distorsiona gustul.

Se foloseste pentru asezonare sau pentru a decora preparate din peste, carne sau salata caprese. 

Vessalico este o minuscula comnuna din Alta Valle Arroscia, din regiunea Albenga, Liguria, unde se cultiva un soi stravechi de ustroi. Denumit usturoi rosu de Vessalico, este foarte aromat, are gust intens si usor picant, desi este foarte usor digerabil.

Se conserva foarte bine. Locuitorii din zona isi transfera bulbii de la o generatie la alta, precum si tehnica de cultivare si de ambalare.

Capatanile de usturoi nu sunt rupte de pe planta si nici radacinile nu sunt taiate, ci sunt impletite in funii lungi: capatanile, uscate si selectionate in functie de dimensiuni, sunt impletite in perechi de cate doua. O operatiune ce se poate realiza numai seara sau dimineata, cand usturoiul este umed si frunzele nu se rup.

Tulpinile netaiate, mentinute la umbra, continua sa hraneasca usturoiul mentinandu-l sanatos si parfumat inca opt - zece luni dupa recolta.

Usturoiul de Vessalico e ingredientul de baza pentru un preparat traditional al gastronomiei locale: ajè - o maioneza condimentata cu ulei de masline extravirgin si usturoi pisat in mojar, unul dintre numerosii mostenitori ai anticei agliata (sos picant de usturoi ce acompaniaza si condimenteaza carnea la gratar sau fiarta, peste si legume; a fost atestat in Roma Antica si ramane un element important al bucatariei ligure).

  • Regiune: Liguria/Italia
  • Ingrediente: sare de Trapani, usturoi de Vessalico liofilizat 10% (echivaleaza cu 25% usturoi proaspat).
  • Borcan: 100g net
  • A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina.  
Producator: Rossi 1947, Italia

Detalii speciale

Producator:
Rossi 1947, Italia
Info STOC:
IN STOC

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs