Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Sare Vie, “Sal Viva” by Ángel León, 700g - SOSA

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
SOSA 58300030 (B53445)
|  Producator: SOSA Ingredients

99 Lei (TVA inclus)

Sare Vie, “Sal Viva” by Ángel León, 700g | Bucataria Moleculara Acetat de sodiu. Granule.  Sare obtinuta prin precipitarea acidului acetic din otet. Proprietati : sare care provoaca o reactie exoterma in momentul recristalizarii, dupa ce a fost dizolvata in prealabil intr-un lichid...
+

Sare Vie, “Sal Viva” by Ángel León, 700g | Bucataria Moleculara

Acetat de sodiu. Granule. 

Sare obtinuta prin precipitarea acidului acetic din otet.

Proprietati: sare care provoaca o reactie exoterma in momentul recristalizarii, dupa ce a fost dizolvata in prealabil intr-un lichid apos. Ajuta la gatirea alimentelor intr-o maniera lenta sau instantanee. 

  • Dozaj: 1 kg de Sal Viva / 1 kg Lichid apos 

Mod de folosire:

Sal viva fierbinte

Modalitate recomandata pentru gatire indelungata sau piese mari.

In timpul procesului de preparare, trebuie protejate mainile si fata cu elemente protectoare omologate.

Se incalzeste apa sau lichidul aromatizat pana ajunge la fierbere, se adauga sarea si se amesteca pana se dizolva. Se fierbe pana se obtine temperatura de 123oC.

Se toarna amestecul lichid fierbinte direct pe produsul ce urmeaza a fi gatit. Aceasta tehnica permite gatirea indelungata la temperaturi relativ ridicate.

Dureaza aproximativ 20 de minute pana incepe sa recristalizeze. In general, mentine temperatura initiala pana la 20 de minute, in functie de recipient, volum utilizat, temperatura ambientala si piesa ce urmeaza a fi gatita. Apoi incepe sa descreasca treptat, putand prelungi gatirea pe timpul necesar prepararii piesei respective.

In momentul inlaturarii crustei de sare, se recomanda folosirea unor instrumente de lucru astfel incat sa se evite riscul arsurilor.

Sal viva rece

Modalitate recomandata pentru gatire scurta sau piese mici.

In timpul procesului de preparare, trebuie protejate mainile si fata cu elemente protectoare omologate.

Se incalzeste apa sau lichidul aromatizat pana ajunge la fierbere, se adauga sarea si se amesteca pana se dizolva. Se fierbe pana se obtine temperatura de 117oC.

Se toarna incet amestecul lichid intr-un recipient din sticla termorezistenta sau de inox.

  • Se recomanda folosirea unui recipient mic de 250 pana la 500 ml pentru ca racirea sa se produca cat mai rapid.
  • Recipientul se protejeaza cu folie de plastic sau, cel mai bine, cu un dop de pluta pentru a evita ca picaturile generate de condens sa activeze recristalizarea in mod spontan.
  • Impuritatile sau asperitatile recipientului pot activa recristalizarea spontana.
  • Raciti amestecul la o temperatura sub 20oC, temperatura ideala fiind de 5o
  • In timpul racirii, este important sa se evite miscarea sau agitarea amestecului si nu se introduc obiecte in interior pentru a nu activa recristalizarea.

Se toarna amestecul rece pe produsul ce urmeaza a fi gatit. In acest moment se activeaza recristalizarea instantanee, producand o reactie exoterma care creste temperatura amestecului la 60oC. Pot aparea usoare variatii de temperatura in functie de gradul de saturare, recipient sau suprafata si de produsul ce urmeaza a fi gatit. Apoi, temperatura incepe sa descreasca incet, putand prelungi gatirea pe perioada de timp necesara prepararii piesei respective. 

Sal viva fractal

Modalitate recomandata pentru a obtine cristale de sare ce vor fi folosite la finisarea preparatelor culinare.

In timpul procesului de preparare, trebuie protejate mainile si fata cu elemente protectoare omologate.

Se incalzeste apa sau lichidul aromatizat pana ajunge la fierbere, se adauga sarea si se amesteca pana se dizolva. Se fierbe pana se obtine temperatura de 105oC.

Se toarna incet amestecul lichid intr-un recipient din sticla termorezistenta sau de inox.

  • Se recomanda folosirea unui recipient mic de 250 pana la 500ml pentru ca racirea sa se produca cat mai rapid.
  • Recipientul de protejeaza cu folie de plastic sau, cel mai bine, cu un dop de pluta pentru a evita ca picaturile generate de condens sa activeze recristalizarea in mod spontan.
  • Impuritatile sau asperitatile recipientului pot activa recristalizarea spontana.
  • Raciti ametecul la o temperatura sub 20oC, temperatura ideala fiind 5o
  • In timpul racirii, este important sa se evite miscarea sau agitarea amestecului si nu se introduc obiecte in interior pentru a nu activa recristalizarea.

Se activeaza recristalizarea in acelasi recipient introducand in amestec un element solid, cum ar fi o lingura. In acest moment se va produce recristalizarea de tip fractal care genereaza o reactie exoterma ce creste temperatura amestecului pana la 60oC. Asteptati pana la cristalizarea completa. Extrageti cristalele de sare folosind instrumente de lucru pentru a evita contactul cu pielea; exista risc de arsuri. Dupa ce s-au racit, cristalele de sare se pot consuma ca si sarea obisnuita. 

Activare:

Sarea vie se poate activa cu apa sau, mai bine, cu lichide aromatizate cu ajutorul aromelor hidrosolubile Sosa. Functioneaza intr-o gama larga de pH. Lichidele care contin solide in suspensie si/sau grasimi ingreuneaza reactia si recristalizarea.

Observatii:

A nu se ingera produsul in stadiu de pulbere; risc de arsuri. A se evita contactul cu pielea, mucoasele si ochii.

Datorita reactiei exoterme ce se produce in momentul hidratarii produsului, nu se recomanda atingerea sarii in timpul hidratarii o perioada de cel putin 30 de minute, la fel si in timpul reactiei amestecului la rece (Sal viva rece sau fractal). In timpul prepararii se recomanda protejarea mainilor si a fetei cu elemente protectoare omologate.

Preparate:

  • Gatirea indelungata sau rapida a pestelui, crevetilor, carnii sau legumelor.
  • Obtinerea cristalelor de sare.

Ingrediente: acetat de sodiu.

NU este recomandata pentru uz casnic. 

Galeata: 3Kg 

A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina. 

Producator: SOSA Ingredients, Spania

Producator:
SOSA Ingredients

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au vazut acest produs au fost interesati si de: