Scaricica (Spareribs) de Porc Iberic de Bellota, Congelata, cca. 1,2Kg - Garimori, Spania

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG6416

Carne de Porc: Carne de Porc Iberic - Spania

Greutate aproximativa: 1.2Kg

Pret/kg: 330Lei

Tip Produs: CONGELAT

Info STOC: STOC FURNIZOR


39600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare Produse Congelate/Refrigerate
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Scaricica (Spareribs) de Porc Iberic de Bellota, Congelata, cca. 1,2Kg - Garimori, Spania | Carne si Preparate din Carne

Scaricica (Spareribs) de Porc Iberic de Bellota, Congelata, cca. 1,2 Kg - Garimori, Spania

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Coaste de extra-clasa: cu o lungime de 55 - 60cm! Gigantica St. Louis Cut provine din mijlocul coastelor si contine multa carne. Ideala pentru un BBQ la superlativ.

  • Coaste foarte carnoase: The BBQ Cut!
  • Gust cu note de alune de padure, datorita ingrasarii cu ghinda
  • Suculenta si frageda

Termenul “spareribs” acopera zona coastelor aflata sub baby back ribs (costitele de cotlet). Daca se indeparteaza capetele coastelor, denumite “rib tips” in SUA, se obtine St. Louis Cut atat de apreciata pentru BBQ.

Spre deosebire de baby back ribs, aceasta scaricica este mai putin curbata si, datorita distantei dintre coaste, contine semnificativ mai multa carne marmorata cu grasime. Cu o lungime de 55 - 60cm aceasta scaricica St. Louis Cut este o adevarata piesa pentru gratar! 

  • Recomandare: inainte de gatire se scoate pielita argintie de pe coaste. 
  • Pachet: cca. 1,2 kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1,2 Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate 

Congelata ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in vid.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid.

  • Crescator: Garimori
  • Origine: Spania
  • Regiune: Extremadura
  • Rasa: Porc iberic
  • Alimentatie: 30 - 40% ghinda
  • Transa: Coaste
  • Structura: Cu os
  • Preparare: gratar, temperatura joasa, afumare la cald 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Ibérico - porc spaniol Pata Negra

Desi are o statura asemanatoare cu porcul domestic comun, dar cu picioarele mai svelte, porcul iberic (cerdo ibérico), cu o vechime de 3000 de ani, este mai probabil sa fie clasificat ca mistret. Porcul iberic Pata Negra (copita neagra), traieste liber in Dehesa, o zona plina de stejari din sud-vestul Spaniei. Ca toate rasele vechi de porci, porcul Ibérico are capacitatea naturala de a stoca intramuscular grasimi valoroase, carnea capatand o savoare specifica si ramanand frageda si suculenta chiar si dupa gatire. Datorita proportiei ridicate de acizi grasi nesaturati din carne, aceasi din uleiul de masline extravirgin, porcul Ibérico este denumit si „maslina cu patru picioare” de catre fanii Jamón Ibérico.

Pe langa aspectul lor, suinele iberice se remarca in mod clar fata de alte rase europene prin dieta pe care o au. Pe langa ierburi si fructe de padure, porcul iberic se hraneste, in principal in faza de ingrasare - Montanera - de pe parcursul toamnei si iernii, cu ghinda care confera suculenta savoare de alune de padure carnii. Numai un porc astfel crescut poate purta eticheta “Bellota” (ghinda). Un porc consuma intre 6 si 7Kg de ghinda pe zi in perioada de ingrasare.  

Spare ribs - coaste

Putem sa le spunem cum dorim: coaste, spare ribs, back ribs, costilla, short ribs, St. Louis Cut, scaricica. Putem sa le preparam cum dorim: in smoker, pe gratar sau la cuptor. Se pot marina dupa gust. Indiferent cum le preparam, ne vom linge degetele la final! 

Toate costele de porc sunt spareribs?

Nu chiar. In principiu, toate coastele provin arcul costal al animalului. Totusi, in functie de modul de transare, au denumiri diferite. Initial, spareribs este denumirea englezeasca pentru coastele din pieptul de porc dar, in limbajul comun, termenul a devenit intre timp sinonim cu coastele de toate tipurile. Pentru adevaratii lor fani, spareribs fac parte din “Sfanta Treime” a gratarului.

De exemplu, St. Louis Cut se refera la coastele ale caror capete inferioare (rib tips) au fost taiate. Ca urmare nu sunt atat de curbate cum sunt spareribs normale. Baby back ribs, pe de alta parte, sunt transate din partea superioara a coastelor, langa coloana vertebrala, fiind mai mici si mai putin carnoase decat spareribs. Denumirea spaniola pentru scaricica este costilla.

Spareribs provin numai de la porc?

Adevaratele spareribs, da. Exista si coaste transate de la alte animale: coaste de miel (delicioase cand sunt gatite la smoker) sau scaricica de mistret este si ea un deliciu. Similar celei de la porc, exista diferite transe din pieptul de vita. Navel Short Ribs sunt transate din mijlocul pieptului, iar back ribs din spatle cutiei toracice. 

Detalii speciale

Origine:
ES
Tip Produs:
CONGELAT
Info STOC:
STOC FURNIZOR
Greutate aproximativa:
1.2Kg
Pret/kg:
330Lei

Carne de Porc

Carne de Porc:
  • Carne de Porc Iberic - Spania

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs