Optiuni de Filtrare:

Profita de Reduceri

Sous Vide | FT-Shop.ro, Magazin Delicatese Rare si Accesorii de Bucatarie

Sous Vide, Aparate, Metoda de Gatit SOUS VIDE

Sir Benjamin Thempson, conte de Rumford a fost primul care a descris modul de gatire la temperatura scazuta, in 1799. Beneficiile metodei au fost recunoscute in Franta, la mijlocul anilor 1960, cand a era folosita pentru reducerea pierderilor din alimente. Astazi, bucatari renumiti din toata lumea aplica aceasta tehnica datorita numeroaselor sale avantaje.

Cand se gateste Sous Vide, in traducere "sub vid", ingredientele proaspete, cum ar fi peste, carne, legume, se impacheteaza in vid si apoi se gatesc in apa la temperatura controlata exact.

Gatind Sous Vide rezulta preparate sanatoase si hranitoare cu gust perfect, pastrand aroma, savoarea si vitaminele.

Gatitul SOUS VIDE - Beneficiile metodei

Alimentatie sanatoasa cu gust de cea mai buna calitate - conservarea aromei, savorii si vitaminelor. Tehnica Sous Vide faciliteaza prepararea alimentelor sanatoase din punct de vedere nutritional si bogate in vitamine. Cand se folosesc metodele traditionale de gatit, vitaminele si aromele sunt disipate in aer sau in apa. Cand se utilizeaza metoda Sous Vide, ingredientele proaspete sunt vidate si toate vitaminele si nutrientii raman concentrati in alimente. Preparatul final contine un numai toate vitaminele si nutrientii - care ar fi fost pierduti in mod normal - dar si aroma completa a ingredientelor. De aici rezulta un gust mult mai intens. Prospetimea, culoarea si aspectul raman nealterate.

Rezultate perfecte

Tehnica Sous Vide ofera posibilitatea de a gati perfect, avand controlul total al celor doi factori importanti: temperatura si timpul. Incalzirea constanta in baie de apa permite gatirea uniforma, de la exterior spre interiorul alimentului. De exemplu, daca sotati o bucata de carne in tigaie, aceasta este expusa la o temperatura foarte ridicata la exterior, iar in interior uneori nu atinge temperatura necesara pentru un aliment gatit perfect. Sous Vide permite gatirea uniforma a preparatului final. Se evita complet uscarea alimentelor.

Reproductibilitate

Metoda Sous Vide garanteaza reproductibilitatea si calitatea constanta. Odata ce ati stabilit temperatura si timpul optime pentru o anumita reteta si pastrand aceleasi conditii (dimensiuni, continut de grasime etc.), preparatul poate fi reprodus exact de fiecare data.

Pierderi reduse

Tehnica Sous Vide reduce la minimum pierderile aparute din cauza contractarii, mai ales la gatirea carnii. Cand se folosesc metodele de gatit conventionale, carnea se contracta cu aproximativ 40% din dimensiunea initiala. Metoda Sous Vide reduce contractarea pana la 5 - 10%. Preturile ingredientelor si pierderile per portie sunt reduse in mod considerabil.

Gatire & Racire

Racirea rapida a alimentelor pana la 3°C, dupa gatire, permite conservarea la rece a alimentelor pana la 3 saptamani. Portiile pot fi regenerate dupa nevoie, fara nicio pierdere in calitate. Aceasta usureaza semnificativ planificarea eficienta a achizitiilor de ingrediente si a consumului, pierderile fiind reduse in mod semnificativ. In plus, durata mai lunga de pastrare ajuta la optimizarea cantitatilor de ingrediente comandate.

Eficienta energetica

Aparatele pentru gatit SOUS VIDE au un consum redus de energie si au nevoia de o cantitate de apa limitata, ceea ce ajuta in mod semnificativ la economisirea energiei in bucatarie.

Flux de lucru imbunatatit

Durata lunga de pastrare a produselor preparate Sous Vide face mai eficient fluxul de lucru in bucatarie. Produsele pot fi pregatite in avans in perioadele mai libere si gatite rapid, dar pastrand cea mai buna calitate, cand au ajuns clientii. Fluxul de lucru simpificat permite bucatariei sa ofere o gama larga de preparate.

Aparate de Gatit SOUS VIDE - Avantaje

• Rezultate perfecte de fiecare data

• Concentrarea aromei

• Eficienta si lipsa stress-ului

• Pierderi minime

• Reproductibilitate si precizie

• Supra-tratarea termica devine practic imposibila

• Preparatele isi asteapta oaspetii - nu vice versa

• Posibilitatea conservarii preparatelor fara pierderea calitatii

• Costuri scazute cu energia

• Profitabilitate crescuta

1 2

Recenzii

Postare nouă