+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


SOUS-VIDE FAQ
09 Ian 2012
de către sorin medical sorin

SOUS-VIDE FAQ

 Se poate folosi cuptorul pentru gatitul  sous-vide?

Cuptorul nu poate fi folosit pentru gatitul sous-vide deoarece, spre deosebire de baile VAC-SATR CSC sous-vide, transferul termic se realizeaza prin intermediul aerului fierbinte. Aerul este de fapt  un mediu termoizolant si nu este in nici un caz optim pentru transferul termic. Cel mai eficient transfer termic are loc in apa. Temperaturile dorite in centrul termic sunt atinse mult mai rapid in apa.  Mai mult decata atat, apa ofera un potential optim pentru incalzire. Alimentele pot fi adaugate sau scoase fara a scadea temperatura. In cazul aerului cald, cuptorul trebuie sa reincalzeasca din nou dupa fiecare deschdere a usii. In cuptor, temperatura aerului are o abatere de aproximativ 10°C, ceea ce este mult prea mult  tinand cont ca o diferenta de 0.5°C influenteaza deja calitatea alimentului.

VAC-STAR CSC Sous-vide are o abatere de numai 0.2°C.

 Deasemenea, pretul pentru VAC-STAR CSC Sous-vide este mult mai favorabil in comparatie cu un cuptor profesional.

De ce trebuie racite alimentele la 2°C imediat dupa termalizare?

Racirea rapida previne proliferarea bacteriilor patogene si formarea toxinelor, trecand rapid de gama de temperaturi riscante din punct de vedere igienic de 10°-40°C. Prin racirea rapida se obtine si o durata mai mare de pastrare. Deasemenea, alimentele pot fi gatite imediat, fara racire, si servite dupa gatire.  

Cat de complicate este intretinerea unei bai VAC-STAR CSC Sous-vide?

Baile VAC-STAR CSC Sous-vide nu necesita intretinere. Ne-existand rezistente in baia de apa, iar nimic nu se arde si nici nu este acoperit cu calcar, costurile cu intretinerea sunt minime. In general, sunt suficiente cladirea si uscarea completa.  

Costurile cu energia cresc exponential daca termalizam multe ore, peste noapte?

Din contra, termalizarea in baile VAC-STAR  este de departe cea mai ieftina. De exemplu: baia VAC-STAR CSC-Sous-vide consuma numai 8 watti/h in faza de mentinere.

Baile VAC-STAR CSC Sous-vide sunt dotate cu pompa de recirculare pentru a distribui uniform temperatura?

Pompele de recirculare se folosesc numai pentru incalzitoarele submersibile. Aceste aparate au un consum de energie de 4 - 6 ori mai mare si incalzesc apa numai intr-un singur loc. Apoi, o pompa sau o elice redistribuie apa incalzita. Dar, odata ce alimentele introduse in baie blocheaza circulatia apei, rezulta diferente de temperatura de cateva grade Celsius! Baile de apa VAC-STAR CSC Sous-vide sunt dotate cu o circulare prin curenti de convective. Temperatura din timpul fazei de mentinere este aceeasi in tot interiorul baii. Exactitatea temperaturii este garantata chiar si intr.-o baie plina de saculeti cu alimente. 

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115