+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Sumac, 250 g - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Sumac, 250 g - SOSA

SOSA 48000227

 

Pret: 79,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Sumac, 250 g - SOSA

Descrierea condimentului :

Fructele de sumac se usuca si se piseaza pana la formarea unei pudre aspre. Aroma de sumac este placuta si caracteristica. Gustul este acru, fructat si astringent. 

Pregatire si depozitare :

Bacele se usuca, se piseaza si pudra se presara in mancare; sau se pot macera in apa fierbinte si se zdrobesc pentru a-si lasa zeama, lichidul rezultat folosindu-se apoi la fel ca sucul de lamaie.

Sumacul pisat se pastreaza bine daca este ferit de aer, caldura si de lumina.

Origine: Mai multe specii din genul Rhus cresc in jurul bazinului Mediteranei; dintre ele, numai Rhus coriaria se preteaza la a deveni condiment. Rhus coriaria creste in stare salbatica in Sicilia, Asia de vest si in unele parti din Arabia si Asia centrala.

Etimologie :

Denumirea “sumac” este de origine semitica, si pare sa derive din adjectivul aramaic “summaq” (rosu aprins). Numele a fost transportat in limbile europene prin intermediul termenului arab “sumac”.

Utilizari culinare: Otetarul mirositor (sumacul) este un condiment foarte popular in Turcia si Iran, unde fructele pisate sunt imprastiate cu generozitate peste orez. In amestec cu ceapa proaspat tocata este deseori mancat ca gustare. Binecunoscuta specialitate turceasca “döner kebap“ este de multe ori condimentata cu sumac. 

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 0,25 Kg

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115