Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Taitei Tenobe Sômen Tokyu Premium, 300g - Ibonoito, Japonia

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
PALNISIBO2

Producator: Ibonoito, Japonia

Info STOC: STOC FURNIZOR


8700 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Taitei Tenobe Sômen Tokyu Premium, 300g - Ibonoito, Japonia | Taitei Asia

Taitei Tenobe Sômen Tokyu Premium, 300g - Ibonoito, Japonia

Premium, intinsi manual, 100% naturali. Fini.

Taiteii Tenobe somen Tokyu Premium au primit 3 stele la “Superior Taste Awards” timp de 9 ani consecutivi.

Sunt produsi din faina de cea mai buna calitate, numai in lunile cele mai reci ale anului, apa cristalina din raul Ibo din regiunea Harima sis are de Ako.

Sunt intinsi manual si preparati cu minutiozitate de catre artizani experimentati, dupa maturarea in mai multe randuri conform unui process de fabricatie traditional aparut in regiunea Banshu cu circa 600 de ani in urma. In ansamblu, procesul se compune din unsprezece etape, avand o durata de 2 zile si 1 noapte.

Textura taiteilor somen este stabila, fina, delicata si nu se imbiba repede.

Taiteii Ibonoito somen sunt cei mai vanduti sim ai renumiti din Japonia.

Recomandari:

  • se pune la fiert un litru de apa la 100g somen.
  • cand incepe sa fiarba apa, se adauga taiteii si se fierb 1,5 - 2minute, amestecand usor.
  • se iau de pe foc si se scurg, apoi se racesc imediat sub jet de apa rece rasfirandu-i usor. Se scurg bine.
  • Ingrediente: faina de grau, sare, ulei de bumbac.
  • Alergeni: contin gluten (grau).
  • Grosime: 0,65 - 0,7mm
  • Origine: Hyogo, Japonia
  • A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina.
  • Pachet: 300g
  • Producator: Ibonoito, Japonia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

  • Valoare Energetica: 1450 kJ/342kcal
  • Grasimi: 1,2 g
  • din care, acizi grasi saturati: 0,32 g
  • Carbohidrati: 73,5 g
  • din care, zahar: 2 g
  • Fibre alimentare: 1,1 g
  • Proteine: 9,4 g
  • Sare: 5,64 g

Ibonoito

Taiteii somen au o vechime de peste 600 de ani.

In Japonia, intr-un jurnal al templului Ikaruga, Ibo-gun, Hyogo, datat 15 septembrie 1418, exista o referire la “sômen”. Aceasta este cea mai veche referinta pentru taiteii somen din inregistrarile istorice ramase in zona Banshu, o dovada a faptului ca oamenii consumau taitei somen cu cel putin 600 de ani in urma.

Cuvantul sômen inseamna taitei. Originari din Japonia, taiteii somen sunt produsi din faina de grau, sare si ulei, fiind un aliment apreciat in special vara.

Sômen sunt clasificati, in mare, in doua categorii: produsi manual si produsi de fabrica. Taiteii somen produsi manual au o textura mai placuta si sunt mai scumpi. Desi in Japonia exista o mare varietate de taitei de la diferiti producatori, Ibonoito este marca de referinta pentru taiteii somen produsi manual.

Taiteii somen Ibonoito sunt produsi intr-o perioada limitata, intre octombrie si aprilie urmator (varful productiei este din decembrie pana in februarie).

Taiteii somen Ibonoito sunt cei mai vanduti si cei mai renumiti din Japonia.  
Nu contin aditivi, coloranti si nici conservanti.

Ansamblul proceselor de fabricatie a taiteilor somen Ibonoito se afla sub stricta supraveghere a asociatiei Tenobe sômen din prefectura Hyogo.

Dupa perioada de maturare intr-un depozit dedicat, taiteii sunt distribuiti numai prin agenti exclusivi.

Cinci motive de a alege taiteii sômen Ibonoito produsi manual:

  • Finetea, taiteii sômen fini se asociaza perfect cu sosul adiacent.
  • Fermitatea ce se mentine dupa fierbere, fiind o garnitura ideala pentru preparatele sotate sau gatite lent.
  • Gustul dulceag, taiteii sômen savaurandu-se incet sunt perfecti pentru orice ocazie.
  • Stralucirea, aspectul taiteilor sômen albi si stralucitori stimuleaza apetitul.
  • Svoarea, taiteii sômen intinsi manula isi pastreaza savoare pana la ultima imbucatura.

Retete:

Somen Hiyashi (Sômen rece)

Cel mai consumat preparat estival din Japonia

Ingredinete pentru 4 persoane:

  • Ibonoito somen: 6 manunchiuri
  • Sos Tsuyu (pentru inmuiat): 200ml

Garnituri optionale:

  • Creveti: 4 bucati
  • Bame: 4 bucati
  • Morcov: 80g
  • Ceapa verde: 10g
  • Ghimbir: 10g

Preparare:

  1. Se fierb taiteii si se scurg intr-o strecuratoare, apoi se clatesc cu apa din abundenta.
  2. Se garnisesc cu creveti, bame, morcov (gatite in prealabil), dupa preferinta.
  3. Se savureaza taiteii inmuindu-i in sos Tsuyu.

Sômen Chanpuru

Ingrediente pentru 1 persoana:

  • Ibonoito somen: 2 manunchiuri
  • Carne: 80g
  • Morcov, usturoi: 20g
  • Germeni de soia: 50g
  • Ulei de susan: 1 lingurita

Sos:

  • Sake: 2 linguri
  • Sos de soia: 1 lingura
  • Sare, piper: ¼ lingurita

Preparare:

  1. Se taia carnea in bucati de 1cm. Morcovul se feliaza fin. Se clatesc germenii de soia cu apa si se scurg intr-o strecuratoare.
  2. Se fierb taiteii 2,5 - 3minute, se scurg si se clatesc cu apa rece din abundenta.
  3. Se toarna uleiul intr-o tigaie si se rumeneste carnea la foc mediu. Se adauga morcovul si germenii de soia si se soteaza la foc mare.
  4. Se adauga sosul (amestec de sake s isos de soia) si se continua fierberea timp de cateva minute. Se adauga taiteii somen fierti si se soteaza rapid. Se adauga cateva picaturi de ulei de susan. 

Supa de Sômen cu bacon si varza

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • Ibonoito somen: 2 manunchiuri
  • Bacon: 4 felii
  • Varza: 40g

Supa:

  • Apa: 4 pahare
  • Cub de fond de pui: 1 cub
  • Sare, piper: 1 varf de cutit
  • Patrunjel tocat fin: 1 varf de cutit

Preparare:

  1. Se fierb taiteii 2,5 - 3 minute.
  2. Se taie baconul in felii fine, late de 3cm.
  3. Foile de varza se taie fin.
  4. Intr-o cratita, se fierbe apa impreuna cu cubul de fond de pui. Se adauga baconul si varza. Se dau in fiert, se dauga taiteii si se asezoneaza dupa gust.
  5. Se servesc intr-un bol, presarati cu patrunjel.

Detalii speciale

Producator:
Ibonoito, Japonia
Info STOC:
STOC FURNIZOR

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs