Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto

DISPONIBIL LA COMANDA -
BOS 19945

550 Lei cu TVA

Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto Transglutaminaza pentru carne, enzima activa. Este un catalizator nealergen destinat lipirii bucatilor de carne (formeaza legaturi covalente intre urmele de lizina si aminoacizii glutamici rezultand o retea proteica stabila, atat...
+

Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto

Transglutaminaza pentru carne, enzima activa.

  • Este un catalizator nealergen destinat lipirii bucatilor de carne (formeaza legaturi covalente intre urmele de lizina si aminoacizii glutamici rezultand o retea proteica stabila, atat din punct de vedere al pH-ului cat si al temperaturii, ce nu afecteaza textura alimentului);
  • Lipeste bucatile de carne intr-un timp scurt, ajutand la crearea de preparate inovatoare;
  •  Lipeste cu usurinta bucati de carne cruda, sarata sau afumata, de orice dimensiune;
  • Textura carnii ramane intacta;
  • Este stabil si se aplica sub forma de solutie lichida, intr-un interval de maximum 6 ore;
  • Pentru lipire, nu este necesara congelarea sau tratarea termica;
  • Preparatele prelucrate cu ACTIVA® sunt complet stabile dupa gatire.

Recomandari ACTIVA®:

  • Dozarea ACTIVA® EB depinde de tipul de carne si de posibilele etape (anterioare sau ulterioare) de procesare (de ex. injectarea cu saramura): 10 g ACTIVA® EB per kg de carne se dilueaza cu 40 g - 60 g de apa foarte rece.
  • Dupa pregatirea solutiei de ACTIVA® EB, aceasta se aplica pe bucatile de carne si procesul de lipire ar trebui sa se finalizeze in aproximativ o jumatate de ora.
  • Pachetele de ACTIVA® EB contin pastile absorbante pentru oxigen, pentru o pastrare in conditii optime. Taiati punga cu grija, pe linia punctata, inainte de utilizarea ACTIVA® EB, pentru a evita pierdere vreunei pastile absorbante si posibila contaminare a produsului.
  • A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui.
  • Dupa deschidere, se recomanda utilizarea cat mai rapida a produsului. Resigilati produsul nefolosit (de preferat vidat) si pastrati-l la o temperatura de sub 5°C (refrigerat sau congelat).

Doar pentru uz alimentar PROFESIONAL!

A nu se folosi acasa.

Dozaj: 5 g - 10 g / kg de produs

Mod de folosire: Dupa aplicarea pe produs, este necesara dezactivarea enzimei prin tratare termica pentru a nu fi daunatoare sanatatii. Temperaturi recomandate: 2h la 65ºC, 15 min. la 70ºC, 5 min. la 75ºC, 1 min. la 80ºC.

Utilizare: Restructurarea pieselor de carne cruda pentru a forma o piesa intreaga, hamburgerI, terine si umpluturi. 

Observatii: Produs congelabil si apt pentru pasteurizare fara a-si pierde proprietatile.

 

Produs in Franta.

Pachet: 1 Kg

Activitatea enzimelor: 50 U/g (valoare reprezentativa).

Ingrediente: caseinat de sodiu, maltodextrina, transglutaminaza.

Alergeni: contine lapte. EUH 208: contine transglutaminaza. Poate provoca o reactie alergica.

Producator: Ajinomoto, Japonia

Atentie:

  • Poate crea o anumita sensibilitate prin inhalare si prin contactul cu pielea.
  • Nu inhalati praful si aerosolii degajati.
  • Contactul cu ochii, pielea si sistemul respirator poate provoca iritatii. Inhalarea pudrei poate provoca sensibilitate sau o reactie alergica persoanelor sensibile.
  • A se evita contactul, daca intra in contact cu ochii sau pielea, spalati din abundenta cu apa in mod repetat.

Utilizare: Pentru lipit diferite piese din carne de vita, pui, porc etc.

1. Metoda "cleioasa"

Cea mai buna metoda pentru lipirea unei mari cantitati de piese mici de carne.

  • Se aleg bucati de carne de foarte buna calitate;
  • Se pot folosi bucati de carne de marimi diferite;
  • Se adauga pudra ACTIVA ® EB in apa foarte rece si se amesteca cu un mixer electric;
  • Se amesteca ACTIVA ® EB cu apa pana se obtine un lichid omogen, fara cocoloase;
  • Se adauga acest amestec peste bucatile de carne panance toate suprafetele au fost acoperite;
  • Bucatile de carne se introduc in saculeti specifici, fara niciun fel de perforatii (se utilizeaza, de preferinta, o masina de vidat);
  • Se pun in frigider, dupa vidare;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.

2. Metoda uscata

  • Se adauga pudra ACTIVA ® EB direct in preparat;
  • I se da forma dupa dorinta;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.

3. Metoda presararii

O metoda buna pentru a lipi piese mari de carne.

  • Se presara pudra de ACTIVA ® EB pe toata suprafata produsului;
  • I se da forma dorita, foarte rapid;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare). Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Cost expediere TNT:

  • in Bucuresti - 30 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 40 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

  

AVANTAJE

Profita de Reduceri