+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto

BOS 19945

 

Pret: 550,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Transglutaminaza Activa® EB /Carne, 1kg - Ajinomoto

Transglutaminaza pentru carne

  • Este un catalizator nealergen destinat lipirii bucatilor de carne (formeaza legaturi covalente intre urmele de lizina si aminoacizii glutamici rezultand o retea proteica stabila, atat din punct de vedere al pH-ului cat si al temperaturii, ce nu afecteaza textura alimentului);
  • Lipeste bucatile de carne intr-un timp scurt, ajutand la crearea de preparate inovatoare;
  • Lipeste cu usurinta bucati de carne cruda, sarata sau afumata, de orice dimensiune;
  • Textura carnii ramane intacta;
  • Este stabil si se aplica sub forma de solutie lichida, intr-un interval de maximum 6 ore;
  • Pentru lipire, nu este necesara congelarea sau tratarea termica;
  • Preparatele prelucrate cu ACTIVA® sunt complet stabile dupa gatire.

Recomandari ACTIVA®:

  • Dozarea ACTIVA® EB depinde de tipul de carne si de posibilele etape (anterioare sau ulterioare) de procesare (de ex. injectarea cu saramura): 10 g ACTIVA® EB per kg de carne se dilueaza cu 40 g - 60 g de apa foarte rece.
  • Dupa pregatirea solutiei de ACTIVA® EB, aceasta se aplica pe bucatile de carne si procesul de lipire ar trebui sa se finalizeze in aproximativ o jumatate de ora.
  • Pachetele de ACTIVA® EB contin pastile absorbante pentru oxigen, pentru o pastrare in conditii optime. Taiati punga cu grija, pe linia punctata, inainte de utilizarea ACTIVA® EB, pentru a evita pierdere vreunei pastile absorbante si posibila contaminare a produsului.
  • A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui.
  • Dupa deschidere, se recomanda utilizarea cat mai rapida a produsului. Resigilati produsul nefolosit (de preferat vidat) si pastrati-l la o temperatura de sub 5°C (refrigerat sau congelat).
Dozaj : 5 g - 10 g / kg de produs
 
Pentru uz alimentar PROFESIONAL!

A nu se folosi acasa.

Produs in Franta.

Pachet: 1 Kg

Activitatea enzimelor: 50 U/g (valoare reprezentativa).

Ingrediente: caseinat de sodiu, maltodextrina, transglutaminaza.

Alergeni: contine lapte. EUH 208: contine transglutaminaza. Poate provoca o reactie alergica.

Producator: Ajinomoto, Japonia

Atentie:

  • Poate crea o anumita sensibilitate prin inhalare si prin contactul cu pielea.
  • Nu inhalati praful si aerosolii degajati.
  • Contactul cu ochii, pielea si sistemul respirator poate provoca iritatii. Inhalarea pudrei poate provoca sensibilitate sau o reactie alergica persoanelor sensibile.
  • A se evita contactul, daca intra in contact cu ochii sau pielea, spalati din abundenta cu apa in mod repetat.
 
 UtilizarePentru lipit diferite piese din carne de vita, pui, porc etc. 

1. Metoda "cleioasa"
Cea mai buna metoda pentru lipirea unei mari cantitati de piese mici de carne.

  • Se aleg bucati de carne de foarte buna calitate;
  • Se pot folosi bucati de carne de marimi diferite;
  • Se adauga pudra ACTIVA ® EB  in apa foarte rece si se amesteca cu un mixer electric;
  • Se amesteca ACTIVA ® EB cu apa pana se obtine un lichid omogen, fara cocoloase;
  • Se adauga acest amestec peste bucatile de carne panance toate suprafetele au fost acoperite;
  • Bucatile de carne se introduc in saculeti specifici, fara niciun fel de perforatii (se utilizeaza, de preferinta, o masina de vidat);
  • Se pun in frigider, dupa vidare;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.

 2. Metoda uscata

  •  Se adauga pudra ACTIVA ® EB direct in preparat;
  • I se da forma dupa dorinta;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.

 3. Metoda presararii

O metoda buna pentru a lipi piese mari de carne.

  • Se presara pudra de ACTIVA ® EB pe toata suprafata produsului;
  • I se da forma dorita, foarte rapid;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi, se feliaza carnea.
Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 210,00 Lei

  Pret: 55,00 Lei

  Pret: 85,00 Lei

  Pret: 169,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115