Preparat Enzimatic cu Transglutaminaza, Activa® EB pentru Carne, 1Kg - Ajinomoto

0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
B19945

Producator: Ajinomoto

Info STOC: IN STOC


87120 Lei
ATENTIE: Acest produs NU se comercializeaza catre persoane fizice!
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse
  • ATENTIE! Conditii de Plata Speciale

DESCRIERE produs Preparat Enzimatic cu Transglutaminaza, Activa® EB pentru Carne, 1Kg - Ajinomoto | Enzime

Preparat Enzimatic cu Transglutaminaza, Activa® EB pentru Carne, 1Kg - Ajinomoto

ATENTIE: NU se comercializeaza catre persoane fizice

Preparat enzimatic alimentar. Transglutaminaza este o enzima activa care face ca proteinele de carne sa se lipeasca sau sa se lege intre ele. Este complet insipida. 

  • ACTIVA ® GS, ca solutie, are un pH de circa 11. Va rugam sa folositi echipamentul individual de protecție (ochelari de protectie, manusi si masca pentru fata).
  • Este un catalizator nealergen destinat lipirii bucatilor de peste (formeaza legaturi covalente intre urmele de lizina si aminoacizii glutamici rezultand o retea proteica stabila, atat din punct de vedere al pH-ului cat si al temperaturii, ce nu afecteaza textura alimentului);
  • Lipeste bucatile de peste intr-un timp scurt, ajutand la crearea de preparate inovatoare;
  • Lipeste cu usurinta bucati de peste crud, sarat sau afumat, de orice dimensiune;
  • Textura carnii ramane intacta;
  • Este stabil si se aplica sub forma de solutie lichida, intr-un interval de maximum 6 ore (daca temperatura ≥ 10 °C);
  • Pentru lipire, nu este necesara congelarea sau tratarea termica;
  • Preparatele prelucrate cu ACTIVA® sunt complet stabile dupa gatire.

 Recomandari ACTIVA®:

  • Doza recomandata: 0,5% pana la 1%, in funcție de materia prima, amestecat cu apa in raport de 1: 4 pana la 1: 6 (ACTIVA ® GS: apa).
  • Temperatura apei: 10°C pana la 25°C - Nu trebuie apa foarte rece si nici fierbinte!
  • Dupa pregatirea solutiei de ACTIVA® GS, aceasta se aplica pe bucatile de peste si procesul de lipire incepe foarte rapid, deci formarea trebuie sa fie rapida.
  • Doza recomandată pentru presarare: de exemplu, pentru lipit, se presara supfata uniform cu ACTIVA ® GS. In functie de suprafata (de ex. umiditatea), cantitatea de ACTIVA ® GS variaza.
  • ACTIVA ® GS lipeste materia prima in aproximativ 3 - 8 ore, la temperaturi de pastrare de 0°C pana la 2°C.
  • Este posibila introducerea in forme, membrane de mezeluri si pungi de vid - presiunea de umplere, chiar daca este scazuta, este suficienta pentru indepartarea aerului.
  • Pachetele de ACTIVA® GS contin pastile absorbante pentru oxigen, pentru o pastrare in conditii optime. Taiati punga cu grija, pe linia punctata, inainte de utilizarea ACTIVA® GS, pentru a evita pierdere vreunei pastile absorbante si posibila contaminare a produsului. 
  • A se pastra la loc uscat si racoros si lipsit de lumina.
  • Dupa deschidere, se recomanda utilizarea cat mai rapida a produsului. Resigilati produsul nefolosit (de preferat vidat) si pastrati-l la o temperatura de sub 5°C (refrigerat sau congelat).

Doar pentru uz alimentar PROFESIONAL! 

A nu se folosi acasa. Nu se comercializeaza catre persoane fizice! 

  • Dozaj: 5g - 10g/kg produs

Mod de folosire: Dupa aplicarea pe produs, este necesara dezactivarea enzimei prin tratare termica pentru a nu fi daunatoare sanatatii. Temperaturi recomandate: 2h la 65ºC, 15 min. la 70ºC, 5 min. la 75ºC, 1 min. la 80ºC.

Utilizari: restructurarea bucatilor de peste crud pentru a forma o piesa intreaga, hamburgeri, terine si umpluturi. Transforma alimentele bogate in proteine (carne, oua lichide sau peste) intr-o forma compacta sau pur si simplu le confera mai multa soliditate.

Observatii: Produs congelabil si apt pentru pasteurizare fara a-si pierde proprietatile. 

  • Ingrediente: CAZEINAT de sodiu, maltodextrina, transglutaminaza.
  • Alergeni: contine lapte. EUH 208: contine transglutaminaza. Poate provoca o reactie alergica. 
  • Pachet: 1Kg 

A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina. Dupa deschidere, se recomanda utilizarea cat mai rapida a produsului. Resigilati produsul nefolosit (de preferat vidat) si pastrati-l la o temperatura de sub 5°C (refrigerat sau congelat).

Producator: Ajinomoto Foods Europe, Franta 

Atentie:

  • Poate crea o anumita sensibilitate prin inhalare si prin contactul cu pielea.
  • Nu inhalati praful si aerosolii degajati.
  • Contactul cu ochii, pielea si sistemul respirator poate provoca iritatii. Inhalarea pudrei poate provoca sensibilitate sau o reactie alergica persoanelor sensibile.
  • A se evita contactul, daca intra in contact cu ochii sau pielea, spalati din abundenta cu apa in mod repetat.
  • Activitate enzimatica: 50 U/g (valoare reprezentativa).
  • Va rugam sa va informati pe larg despre utilizarea in siguranta a produsului. 

Utilizare: Pentru lipit diferite piese din carne de vita, pui, porc etc. 

1. Metoda "cleioasa"

Cea mai buna metoda pentru lipirea unei mari cantitati de piese mici de carne.

  • Se aleg bucati de carne de foarte buna calitate;
  • Se pot folosi bucati de carne de marimi diferite;
  • Se adauga pudra ACTIVA ® EB in apa foarte rece si se amesteca cu un mixer electric;
  • Se amesteca ACTIVA ® EB cu apa pana se obtine un lichid omogen, fara cocoloase;
  • Se adauga acest amestec peste bucatile de carne panance toate suprafetele au fost acoperite;
  • Bucatile de carne se introduc in saculeti specifici, fara niciun fel de perforatii (se utilizeaza, de preferinta, o masina de vidat);
  • Se pun in frigider, dupa vidare;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi se feliaza carnea.

 2. Metoda uscata

  • Se adauga pudra ACTIVA ® EB direct in preparat;
  • I se da forma dupa dorinta;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi se feliaza carnea.

 3. Metoda presararii

O metoda buna pentru a lipi piese mari de carne.

  • Se presara pudra de ACTIVA ® EB pe toata suprafata produsului;
  • I se da forma dorita, foarte rapid;
  • Se lasa sa se odihneasca pentru a stabiliza “lipitura”, de preferinta intre 2 °C et 4 °C, timp de 12 pana la 24 de ore;
  • Apoi se feliaza carnea.

Detalii speciale

Origine:
FR
Producator:
Ajinomoto
Info STOC:
IN STOC

Declinarea Responsabilitatii

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in ceea ce priveste culoarea, aspectul si textura. Nu suntem raspunzatori pentru posibilele diferente de culoare intre cea vizualizata pe un anumit tip de monitor folosit de client si cea a produsului în sine.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat. Informatiile din descrierea produselor noastre sunt furnizate cu scop informativ, nu reprezinta si nu inlocuiesc fisa tehnica sau orice alt document oficial al producatorului privind specificatiile tehnice, de depozitare si de utilizare.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul, etichetele si instructiunile produsului, inainte de a-l utiliza sau consuma, precum si orice alte informatii pe care producatorul le pune la dispozitie online, scris sau pe canalele sociale oficiale.

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru folosirea necorespunzatoare si/sau in necunostinta de cauza, ori abuziva, a produselor comercializate de noi, indiferent de situatia in care aceasta s-a produs.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs