+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Trehaloza, Pudra, 1 Kg - Bos Food
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Trehaloza, Pudra, 1 Kg - Bos Food

BOS 19452

 

Pret: 99,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Trehaloza, Pudra, 1 Kg - Bos Food

Pentru "prajirea" fara ulei in sirop de trehaloza cu apa!

Se mai foloseste si pentru tratarea ingredientelor ce urmeaza a fi congelate sau liofilizate.

Trehaloza este o diglucida specifica drojdiilor (trehaloza in drojdii se afla in cantitate mica) si ciupercilor inferioare sau superioare.

Trehaloza  hidrolizeaza sub acţiunea enzimei trehalaza eliberand cele doua molecule de glucoza din care este alcatuita. Deficitul de trehalaza determina intoleranta la trehaloza (intoleranta la ciupercile comestibile), care se manifesta asemanator cu intoleranta la lactoza.

Trehaloza este un zahar duplex (dizaharid) extras din amidon de vegetale. Are o capacitate de indulcire redusa (aprox 45%) fata de zahrul obisnuit.

In comparatie cu alte tipuri de zahar, Trehaloza este stabila din punct de vedere chimic, termic si la actiunea acizilor. Trehaloza protejeaza celulele impotriva spargerii din cauza aparitiei cristalelor in procesul de congelare. Se utilizeaza la producerea inghetatelor, bomboanelor, preparatelor din fructe si zahar, gemurilor, sosurilor, mustarului si ciocolatei.

Gatirea in sirop de trehaloza cu apa

Sirop din 3,5 : 1 parti trehaloza si apa, se dau in fiert la o temperatura intre 110oC si 125oC. Se utilizeaza, de preferat, un recipient inalt si ingust. Deoarece Trehaloza nu caramelizeaza pana la temperatura de 130oC, se poate ridica astfel punctul de fierbere al apei la 110-120oC. Deshidratarea si formarea crustei preparatelor gatite in baie de trehaloza apar prin fenomenul de osmoza. De aceea acest procedeu nu se poate numi “prajire”.

Ingrediente: trehaloza (din amidon de tapioca).

Alergeni: poate contine urme de gluten, oua, lupin, lapte, soia.

A se pastra la loc uscat si racoros.

Pachet: 1000 g

Producator: Bos Food, Germania

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

Valoare Energetica: 1509kJ/355kcal

Grasimi: 0 g

din care, acizi grasi saturati: 0 g

Carbohidrati: 89 g

din care, zahar: 89 g

Proteine: 0 g

Sare: 10 g

TABEL ANALITIC AL ZAHARURILOR

 

Solide

TC

PE

Zahar (zaharoza)

100%

100%

100%

Dextroza

92%

171%

74%

Sirop de Glucoza

80%

108%

45%

Glucoza Pudra 40 DE

95%

78%

34%

Glucoza Pudra 30 DE

95%

56%

24%

Glucoza Pudra 20 DE

95%

37%

16%

Maltodextrina 18 DE

95%

35%

15%

Fructoza

100%

188%

144%

Zahar Invertit

70%

190%

125%

Trimoline

72%

190%

125%

Miere

80%

190%

130%

Lactoza

100%

100%

16%

Amidon

100%

0%

0%

TC = Temperatura de Congelare/Punct Crioscopic in comparatie cu zaharoza

PE = Putere Edulcoranta/Grad de Indulcire in comparatie cu zaharoza

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 29,00 Lei

  Pret: 35,00 Lei

  Pret: 25,00 Lei

  Pret: 45,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115