+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Trehaloza (pudra, 700 g) - SOSA
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Trehaloza (pudra, 700 g) - SOSA

SOSA 00100112

 

Pret: 110,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Trehaloza (pudra, 700 g) - SOSA

 

Pentru “prajirea” fara ulei!

Trehaloza este o diglucidă specifică drojdiilor (trehaloza în drojdii se află în cantitate mică) şi ciupercilor inferioare şi superioare.
Trehaloza  hidrolizează sub acţiunea enzimei trehalaza eliberând cele două molecule de glucoză din care este alcătuită. Deficitul de trehalază determină intoleranţă la trehaloză (intoleranţa la ciupercile comestibile), care se manifestă asemănător cu intoleranţa la lactoză.

 

Trehaloza este un zahar duplex (dizaharid) extras din amidon de vegetale. Are o capacitate de indulcire redusa (aprox 45%) fata de zahrul obisnuit.

In comparatie cu alte tipuri de zahar, Trehaloza este stabila din punct de vedere chimic, termic si la actiunea acizilor. Trehaloza protejeaza celulele impotriva spargerii din cauza aparitiei cristalelor in procesul de congelare. Se utilizeaza la producerea inghetatelor, bomboanelor, preparatelor din fructe si zahar, gemurilor, sosurilor, mustarului si ciocolatei.

Gatirea in baie de trehaloza cu apa

3,5:1 parti trehaloza si apa, se dau in fiert la o temperatura intre 110oC si 125oC. Se utilizeaza, de preferat, un recipient inalt. Deoarece Trehaloza nu caramelizeaza pana la temperatura de 130oC, se poate ridica astfel punctul de fierbere al apei la 110-120oC. Deshidratarea si formarea crustei preparatelor gatite in baie de trehaloza apar prin fenomenul de osmoza. De aceea acest procedeu nu se poate numi “prajire”.

A se pastra la loc uscat si la temperatura camerei.

Cutie: 0,7 Kg

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

TABEL ANALITIC AL ZAHARURILOR

 

Solide

TC

PE

Zahar (saharoza)

100%

100%

100%

Dextroza

92%

171%

74%

Sirop de Glucoza

80%

108%

45%

Glucoza Pudra 40 DE

95%

78%

34%

Glucoza Pudra 30 DE

95%

56%

24%

Glucoza Pudra 20 DE

95%

37%

16%

Maltodextrina 18 DE

95%

35%

15%

Fructoza

100%

188%

144%

Zahar Invertit

70%

190%

125%

Trimoline

72%

190%

125%

Miere

80%

190%

130%

Lactoza

100%

100%

16%

Amidon

100%

0%

0%

TC = Temperatura de Congelare/Punct Crioscopic in comparatie cu zaharoza

PE = Putere Edulcoranta/Grad de Indulcire in comparatie cu zaharoza

 

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 29,00 Lei

  Pret: 35,00 Lei

  Pret: 25,00 Lei

  Pret: 45,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115