+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Ulei de Masline ExtraVirgin Ultra-Premium BIODINAMIC “COSTA DEI TRABOCCHI” in Cutie Cadou, 500 ml - Tenuta Zimarino Masseria Don Vincenzo, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Ulei de Masline ExtraVirgin Ultra-Premium BIODINAMIC "COSTA DEI TRABOCCHI", 500 ml - Tenuta Zimarino Masseria Don Vincenzo, Italia

CT500ML

 

Pret: 370,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Ulei de Masline ExtraVirgin Ultra-Premium BIODINAMIC "COSTA DEI TRABOCCHI", 500 ml - Tenuta Zimarino Masseria Don Vincenzo, Italia

Tenuta Zimarino este mai mult decat Ulei de Masline Extra-Virgin, este Esenta de Masline!

BIODINAMIC & VEGAN OK

CERTIFICAT DEMETER

Medalia de Argint Olive Japan 2012 ★ Grande Olio Slow Food EVOO Guide 2012 ★ Prestige Gold Terra Olivo Jerusalem 2011 ★ Tre Olive Slow Food EVOO Guide 2011 ★ Premiul I Sirena D'Oro 2011 ★ Gold Monocultivar Olive Oil Expo 2011 ★ Premiul I cu 5 Picaturi de Aur L'Oro d'Italia 2010 ★ printe altele!

Unul dintre cele mai premiate si renumite uleiuri de masline din Italia si, cu siguranta, unul dintre cele mai bune uleiuri pe care le veti gusta vreodata. Costa dei Trabocchi este un ulei de masline bio ultra-premium produs intr-o editie strict limitata, in sticle numerotate manual, de catre Tenuta Zimarino Masseria Don Vincenzo, pe coasta Trabocchi in regiunea Abruzzo, Italia.

Este folosit de catre cele mai prestigioase hoteluri de 5 stele din lume, precum si de catre cei mai renumiti bucatari cu stele Michelin sau Gault-Millau, datorita profunzimii superioare a gustului, a calitatii si proprietatilor benefice pentru sanatate.

Cultivare

Este obtinut prin respectarea celor mai inalte standarde posibile de cultivare si producere in sistemul agriculturii biodinamice - o metoda sustenabila de agricultura organica ce pune accentul pe dezvoltarea holistica si armonioasa a relatiei dintre sol, vegetatia nativa si soiurile din cadrul si din jurul fermei - creand nu numai cel mai propice mediu natural pentru uleiul de masline, ci si un refugiu pentru fauna salbatica.

Regiune: Abruzzo, Rezervatia Naturala Punta Aderci, Italia

Recoltare

Maslinele sunt culese exclusiv manual, sunt asezate in ladite speciale din plastic care permit circularea aerului pentru a pastra maslinele proaspete si la o temperatura cat mai scazuta. Recoltarea are loc in perioada perfecta (in a doua jumatate a lunii Octombrie) pentru obtinerea celei mai bune calitati a maslinelor. Nu se folosesc niciun fel de chimicale sau ingrasaminte in niciun stadiu al procesului de productie, rezultand un ulei distinctiv in randul celor cateva cele mai bune din lume.

Extractie

Maslinele sunt macinate intr-un interval de maximum 10 ore de la culegere, iar uleiul de masline se obtine prin extragere la rece (<27oC).

Metoda de extractie: continua, la temperatura controlata riguros.

Cercetarile derulate de catre Departamentul de Chimie al Universitatii Politehnice din Milano au confirmat ca acest ulei de masline ajunge la un nivel de oleuropeine, vitamina E si polifenoli (substantele antioxidante pentru care uleiurile de masline extra-virgine de calitate sunt atat de faimoase si apreciate! Tot ele dau si gustul amarui si intepator caracteristic uleiurilor de masline extra-virgine de calitate) mult mai ridicat decat media.

Stocare

Se stocheaza in containere din inox ultramoderne cu sistem de racire-incalzire, la loc rece si intunecat, pentru a asigura temperatura constanta (15oC) a uleiului pe tot parcursul anului. In plus, spatiul gol dintre capacul containerului si ulei este umplut cu azot (gaz inert) pentru a exclude contactul cu oxigenul si a pastra uleiul de masline in cel mai adecvat mod posibil.

Uleiurile Tenuta Zimarino sunt testate in mod constant de catre Universitatea Politehnica din Milno, la fiecare patru luni, pentru a garanta ca profilul organoleptic si gustul continua sa fie la cel mai inalt nivel mondial.

Imbuteliere

Este nefiltrat si este decantat in mod natural. Eventualele depozite de pe fundul sticlei arata cu precizie calitatea uleiului, deorece astfel se conserva complet neschimbate gustul si aroma fructelor. Imbutelierea si etichetarea se fac manual, in conditii stricte de igiena.

Se livreaza in sticle de 500 ml.

Ambalare

In sticle de cea mai buna calitate, de culoare verde, pentru a proteja uleiul de lumina.

Etichetele sunt numerotate manual.

Gust si Aroma

Este un ulei de masline extra-virgin monovarietal (din soiul Gentile di Chieti) cu o aroma plina de energie si eleganta. Intens fructat, cu un caracter ierbos ce evoca tente de migdale, anghinare si tomate. Are o structura impresionanta si bine echilibrata, cu gust initial dulceag care se dezvolta in note intens picante si usor amare, este armonios. Este un ulei fin dar cu gust puternic care va surprinde placut si pe cei mai pretentiosi cunoscatori.

Obtinut din soiul de masline Gentile di Chieti, un soi foarte rar specific numai regiunii Abruzzo, are un gust delicios si ademenitor. Aroma deosebita ramane in gura chiar si dupa o ora de la degustare.   

“Costa dei Trabocchi” este un ulei unic, traditional, capabil sa exprime terroir-ul complex al regiunii Abruzzo. Este un ulei remarcabil si captivant.

Proprietati organoleptice: fructat-intens, caracter ierbos cu note dulcege, picant, gust de migdale amare, complex.

Un "must have" pentru orice connoisseur, se livreaza intr-o cutie produsa manual din lemn de pin ce il face ideal si pentru un cadou gourmet de lux.

Recomandari de servire:

Excelent de degustat crud impreuna cu crostini cu usturoi, bruschette, supa de linte, salate, preparate din peste (in special la gratar).

Datorita gustului si aromei foarte pregnante, se foloseste cel mult 50% din cantitatea unui ulei de masline extra-virgin obisnuit.

Soiul de masline: Gentile di Chieti 100%

Polifenoli: 599 mg/Kg

Aciditate: < 0,3%

Productie medie anula: 2500 sticle

Producator: Tenuta Zimarino Masseria Don Vincenzo, Italia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie
Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115