Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

US Beef Filet (Medalion de Muschi Filé/Filet Mignon), Congelat, cca. 160g – Morgan Ranch

Pret aproximativ: 158 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG236

158 Lei (TVA inclus)

US Beef Filet (Medalion de Muschi Filé/Filet Mignon), Congelat, cca. 160g – Morgan Ranch ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 990 Lei/Kg Medalion de Muschi Filé - Filet Mignon - Tournedos...
+

US Beef Filet (Medalion de Muschi Filé/Filet Mignon), Congelat, cca. 160g – Morgan Ranch

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 990 Lei/Kg

Medalion de Muschi Filé - Filet Mignon - Tournedos 

  • Cea mai apreciata piesa de carne de vita
  • Fraged ca untul, suculent si cu gust intens
  • Perfect pentru tras la tigaie 
  • Crescator: Ferme de familie din SUA
  • Origine: Statele Unite ale Americii
  • Regiune: Nebraska
  • Rasa: Black Angus + Hereford
  • Alimentatie: min. 120 zile furajare: iarba, porumb, alfalfa, fan, terci, minerale
  • Maturare: Wet-aged
  • Transa: spate
  • Structura: frageda
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa, sous-vide 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 160g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 0,16Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.  

A se pastra congelat (min. -18OC). 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Morgan Ranch - first class meat

Familia Morgan din Burwell, Nebraska, se ocupa cu cresterea vitelor inca din anul 1934. Au inceput cu rasa Hereford si, din anul 1990, cresc si vita Wagyu in stil Kobe (Certified American Wagyu) precum si Black Angus. Ambele rase pasc in libertate, timp de 12 luni, pe pasunile de 50Km2, de la ferma din Sandhills, Nebraska.

Desi aceste preerii naturale sunt compuse aproape in intregime din dune de nisip in loc de pasuni bogate, sunt totusi stabilizate datorita vegetatiei joase. Vitele familiei Morgan gasesc aici iarba de pasune, ierburi de preerie si minerale valoroase. Apa de baut provine din mici lacuri si balti. Totusi, precipitatiile fiind rare in zona, apa este captata si din rezervorul natural al acviferului Ogallala - un acvifer gigantic care inglobeaza cea mai mare rezerva subterana de apa din lume.

In perioada de ingrasare, vitele primesc furaje suplimentare sub forma de porumb, cereale, fan, terci si alfalfa timp de cel putin 210 zile. Alfalfa este un tip de trifoi, fiind o hrana obisnuita pentru animale in SUA.  

Familia Morgan controleaza direct toate stagiile de productie: crestere, fatare, selectie si clasificare, ingrasare, transport, monitorizarea sacrificarii si productiei de carne, ambalare si livrare. Carnea produsa de ei fiind astfel de cea mai buna calitate.

Inainte de a fi exportata, carnea de vita este maturata 30 de zile si numai apoi congelata ultra-rapid pentru a-i pastra calitatile.   

US Beef

Statele Unite sunt patria steak-ului si a BBQ-ului! Nu este de mirare ca americanii sunt profesionisti veritabili cand vine vorba de cresterea vitelor. 

Povestea de succes a inceput cu peste 100 de ani in urma. Fermierii din Midwest au inceput sa-si hraneasca vitele cu porumbul care le ramanea suplimentar. Rezultatul a fost o calitate a carnii care este foarte apreciata si astazi. Reproductia ameliorata pune calitatea inaintea cantitatii si se bazeaza pe originea genetica impecabila, precum si pe ingrijirea vitelor in functie de rasa. American Beef este recunoscuta pentru programul special de hranire, care este 100% bazat pe plante si la care se adauga porumb galben in ultimile luni pana la sacrificare. Carnea de vita de la aceste ferme de familie este printre cele mai bune de pe piata mondiala. 

Cum arata meniul pentru US beef?

In faza de ingrasare, meniul include circa 15Kg de porumb, cereale, lucerna, terci, melasa si fan in fiecare zi. Perfect pentru o carne de vita frageda si corpolenta, cu gust onctuos si fin de alune de padure, care se topeste in gura datorita infiltratiilor intramusculare de grasime. Un concept care a dat roade.   

Ce gust are US beef?

Oricine a incercat carnea de vita americana stie cum trebuie sa fie gustul unui steak! Placuta culoare rosie si distributia uniforma a grasimii sunt impresionante, iar gustul robust, intens, cu note de alune de padure sunt cu adevarat convingatoare. Grasimea care se topeste usor ii confera o consistenta placuta si rotunjeste savoarea fripturii. 

Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.  

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire.

Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara).

Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio.  

Pret aproximativ:
158 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei

AVANTAJE

Profita de Reduceri