Vinurile fortifiate sunt vinuri linistite, obtinute prin fermentatia alcoolica naturala exclusiv a mustului de struguri, la care se adauga brandy sau alt tip de alcool distilat din struguri pentru a le opri fermentarea.
Sunt in general vinuri dulci deoarece zaharul din must nu este complet consumat de drojdii. Alcoolul distruge drojdiile, si acesta este si motivul pentru care vinul se opreste din fermentare in momentul in care concentrația alcoolica depaseste circa 15% vol. Dar daca se lasa fermentatia sa continue pana la final si apoi se adauga alcool, se obtine vin fortifiat sec.
Vinurile fortifiate au aparut din nevoia de a prelungi durata de viata a vinurilor in lipsa recipientelor si a conditiilor de transport adecvate.
Cele mai cunoscute vinuri fortifiate sunt Porto, Sherry (Jerez), Madeira si Marsala.
© 2011 - 2024 FTShop.ro - Gastronomie la Superlativ. Implementare DesignStart.ro - SEO & Web Design
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.
Citeste mai multCookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt mai valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.