Bucatarie Moleculara

Bucatarie Moleculara - ingrediente, dispozitive

In bucataria moleculara, textura unui aliment poate fi schimbata intr-un mod spectaculos cu ajutorul aditivilor naturali. Acestia sunt extrasi in special din alge si oligozaharide. Cu ajutorul aditivilor naturali este posibil sa se produca spuma, pudra sau spaghetti din, de exemplu, suc de mazare obisnuit sau sa se creeze o incapsulare a unui suc de morcovi.

Bucataria de avangarda foloseste si noi metode de gatit spectaculoase, cum ar fi gatitul sous-vide, la temperatura joasa, sau marinarea (impregnarea) in vid. Cele mai importante principii ale bucatariei de avangarda sunt tratamentul delicat si respectuos al alimentelor, puritatea gustului, textura si aprecierea preparatelor cu toate cele cinci simturi.

In 1988, un profesor de fizica de la Oxford, de origine ungara, Nicholas Kurti pe numele lui, si chimistul francez Hervé This, ambii cu pasiune si deschidere pentru arta culinara, au decis sa organizeze niste seminarii anuale in care sa se discute, impreuna cu bucatarii, despre stiinta alimentelor si aplicarea ei in gastronomie.

Citeste tot articolul pe blogul nostru: Despre Bucataria Moleculara

Filtre
  • Pret
  • Producatori
  • 0.5Lei
  • 15972Lei

Lei  –  Lei

B11164
72916 Lei
+
B25850
40920 Lei
+
B14619
43750 Lei
+
B32331
82500 Lei
+
B13541
39716 Lei
+
B42819
2164 Lei
+
B12655
1399 Lei
+
B23975
2599 Lei
+
B22694
2924 Lei
+
SOS38447
48000 Lei
+
B19424
35156 Lei
+
SOS38446
27500 Lei
+
SOS48040004
91740 Lei
+
B13566
10171 Lei
+
B20369
4517 Lei
+
SOS39066
33900 Lei
+
B23267
24596 Lei
+
B16817
59400 Lei
+
B41502
17100 Lei
+
SOS37081
84500 Lei
+
SOS47155055
23232 Lei
+