Bucatarie Moleculara

Bucatarie Moleculara - ingrediente, dispozitive

In bucataria moleculara, textura unui aliment poate fi schimbata intr-un mod spectaculos cu ajutorul aditivilor naturali. Acestia sunt extrasi in special din alge si oligozaharide. Cu ajutorul aditivilor naturali este posibil sa se produca spuma, pudra sau spaghetti din, de exemplu, suc de mazare obisnuit sau sa se creeze o incapsulare a unui suc de morcovi.

Bucataria de avangarda foloseste si noi metode de gatit spectaculoase, cum ar fi gatitul sous-vide, la temperatura joasa, sau marinarea (impregnarea) in vid. Cele mai importante principii ale bucatariei de avangarda sunt tratamentul delicat si respectuos al alimentelor, puritatea gustului, textura si aprecierea preparatelor cu toate cele cinci simturi.

In 1988, un profesor de fizica de la Oxford, de origine ungara, Nicholas Kurti pe numele lui, si chimistul francez Hervé This, ambii cu pasiune si deschidere pentru arta culinara, au decis sa organizeze niste seminarii anuale in care sa se discute, impreuna cu bucatarii, despre stiinta alimentelor si aplicarea ei in gastronomie.

Citeste tot articolul pe blogul nostru: Despre Bucataria Moleculara

Filtre
  • Pret
  • Producatori
  • 0.5Lei
  • 15972Lei

Lei  –  Lei

SOS38697B23308
1.16829 Lei
+
SOS37314
15.97200 Lei
+
SOS37873B23307
22139 Lei
+
SOS36837
4.28010 Lei
+
SOS38678B43801
26395 Lei
+
SOS37300
2.44000 Lei
+
SOS38734B22261
16243 Lei
+
SOS38599B53074
38410 Lei
+
SOS38894B54895
28116 Lei
+
SOS38970B34231
39070 Lei
+
SOS37850B33027
32221 Lei
+
MAT672030B27461
42069 Lei
+
190042B20411
85364 Lei
+
250060B20384
1.29590 Lei
+
250087B20468
52242 Lei
+
250061B20462
82907 Lei
+
B20466
50070 Lei
+
250043B21852
43775 Lei
+
250076B21853
20274 Lei
+
B21540
177 Lei
+
SOS35904
23232 Lei
+