Cutite de Bucatarie | Gastronomie FT-Shop

Cutite ceramice Kyocera gama Kyotop Sandgarden

Cutite ceramice Kyocera Kyotop

Cutite ceramice Kyocera gama Kyotop Sandgarden Kyotop este gama premium produsa de Kyocera dintr-o ceramica speciala care in urma prelucrarii capata o duritate apropiata de cea a diamantului. Aceste extraordinare cutite ceramice, sunt obtinute in urma presarii materialului la o temperatura de 1500 °C si o presiune de pana la 20 000 t/mp (HIP – […]

Cutite ceramice, Kyocera – Japonia

Cutitele ceramice Kyocera Cutitele ceramice Kyocera au o lama unica realizata din oxid de zirconiu, un material high-tech care este, ca duritate, al doilea dupa diamant. Oxidul de zirconiu este extrem de dur, este foarte rezistent la uzura si este inert din punct de vedere chimic. Oxidul de zirconiu are o duritate de 8,5 pe […]

Cutite de Bucatarie Güde – Solingen, Germania

Cutite de Bucatarie - GÜDE, Solingen, Germania

Cutite de bucatarie Güde – o traditie de familie in fabricarea manuala a cutitelor de bucatarie de inalta clasa In anul 1910 Karl Güde deschide primul sau atelier de productie pentru fabricarea cutitelor. In acea perioada, in Solingen, erau deschise peste 9000 de firme (in mare parte ateliere mici) care fabricau instrumente de taiere. Este vorba despre perioada in […]

Cutite metalice – Intretinere si folosire

Suport de bambus pentru cutite - Kyocera

Tag: Cutite Metalice, Cutitele metalice Cutite Metalice Folosire si Intretinere Fusion Technique (FT-Shop.ro) este intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a va ajuta si sfatui in ceea ce priveste folosirea si intretinerea cutitelor metalice. Echipa noastra are cunostinte aprofundate dobandite prin prisma colaborarii cu cei mai buni producatori de cutite din lume. In plus, multi dintre […]

Cutite de bucatarie japoneze – manufacturare

Cutite de bucatarie Japoneze Cutitele de bucatarie japoneze sunt cele mai apreciate de catre bucatarii profesionisti sau amatori. Unele sunt manufacturate intr-un mod similar celor europene, de exemplu sunt realizate din otel carbon. Altele sunt concepute in cu totul alte moduri decat cele europene, de exemplu prin metoda Damasc. Metoda Damasc de manufacturare isi are originea in […]

Cutite de bucatarie europene – manufacturare

Cutitul Bucatarului 17 cm Lion Sabatier

Cutite de bucatarie europene Unii dintre producatorii taditionali de cutite din Europa au traditie de sute de ani (Lion Sabatier, Franta, din 1852). Fiecare dintre acesti producatori ofera o gama foarte larga de cutite pentru a satisface cerintele fiecarui bucatar, atat profesionist cat si amator. Cele mai bune cutite profesionale sunt realizate printr-un proces denumit […]

Manerul cutitului – estetica, ergonomie, importanta

Manerul cutitului de bucatarie  Multa lume considera ca manerul cutitelor are doar scop estetic, dar nu este doar atat. Manerul este parte integranta a cutitului si este esential pentru eficienta acestuia ca ustensila de taiere. Probabil ca lemnul reprezinta cea mai buna solutie pentru maner, fiind si cel mai atractiv. Totusi, cand este folosit zilnic, […]

Cutit Nakiri – Cutit japonez pentru legume

Cutit Nakiri (nakiri bocho) – Cutitul japonez pentru legume Cutitele Nakiri (nakiri bocho) sunt cutite pentru taiat legume si sunt, de obicei, de uz casnic, bucatarii profesionisti japonezi preferand cutitul Usuba (Usuba bocho) . Cumpara Cutitul Nakiri de la Ft-Shop.ro Forma cutitului Nakiri difera in functie de regiunea de origine, cutitele din zona Tokyo, fiind […]

Cutitul japonez Usuba (usuba bocho)

Cutite japoneze Usuba

Cutite japoneze Usuba (usuba bocho) Cutitele Usuba sunt cutite de legume tradiționale japoneze folosite de bucatarii profesionisti. Ca si alte cutite profesionale japoneze, usuba sunt ascutite doar pe o parte (tip dalta) sub un unghi de 20-30° pe parte din fata ( sunt cutite pentru mana stanga si cutite pentru mana dreapta) iar pe partea din […]

Cutite de Bucatarie – Tipuri de lame

La prima vedere, cutitele par a fi doar niste ustensile de bucatarie obisnuite. Totusi, exista foarte multe aspecte diferite in ceea ce le priveste, de la materialul din care este confectionata lama, tipul taisului, zona de provenienta si pana la disponibilitatea pe piata. Nu numai materialul folosit la fabricarea lamei este important ci si insusi […]